Αποχωρήσεων συνέχεια στο λιμάνι -Γιατί φεύγει (και) ο Οφόε από τον Ολυμπιακό

PAOK's Leonardo de Matos Cruz, right, challenges Olympiakos' Vadis Odjidja Ofoe during their Greek Super League soccer match at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus, near Athens, Sunday, Oct. 22, 2017. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Δεν προλαβαίνει να μετρά αποχωρήσεις ο Ολυμπιακός. Ήδη από του Ρέντη έχουν φύγει πέντε, δύο είναι με τη… βαλίτσα στο χέρι ενώ ένας ακόμη κουνάει μαντήλι. Ο τελευταίος λοιπόν που εκδήλωσε την επιθυμία του να πει αντίο στους Πειραιώτες είναι ο  Οτζίτζα Οφόε.

Τι όμως αναγκάζει τον Βέλγο μέσο να φύγει από την Ελλάδα. Η ληστεία που έγινε στο σπίτι του τον περασμλενο Νοέμβριο τον έχει θορυβήσει πολύ  καθώς ήδη η γυναίκα και το παιδί τους επέστρεψαν στο Βέλγιο και αυτό είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση και τον Τάκη Λεμονή.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν πει πριν από περίπου δύο εβδομάδες στον παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα και το καλοκαίρι να γίνει η οποιαδήποτε κουβέντα.

Ο Οφόε, όμως, φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, ώστε να έχει ελπίδες για μια θέση στην αποστολή της εθνικής Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ενδιαφέρον από Πόρτο και Σπόρτινγκ 

Ο Βέλγος μέσος φαίνεται πως περιμένει ακόμα να υπάρξει κάποια σοβαρή επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, με την Πόρτο και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να είναι οι ομάδες που δείχνουν το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Εκείνο που προκύπτει, σύμφωνα με  είναι πως οι «δράκοι» χτύπησαν την πόρτα των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά στα 2,5 εκατ. ευρώ που τους προτάθηκαν και ανέφεραν πως δεν συζητούν προσφορές κάτω από 5 εκατ. ευρώ.

Στο προσκήνιο παραμένει το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ, η οποία αναμένεται και εκείνη να κάνει σύντομα την κίνησή της, όμως θα πρέπει να φτάσει τις απαιτήσεις των Πειραιωτών για να μπορέσει να κάνει δικό της τον 28χρονο άσο.