Saturday, April 20g-point.gr

Αναρωτήθηκες ποια είναι η ιστορία του αυτοκινήτου; Πότε βγήκε στους δρόμους

Ο Δον Car-λεόνε: Γράφει ο Θάνος Καρατζούνης

Αυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα. Σύμφωνα με τους συνηθέστερους ορισμούς, τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται (ως επί το πλείστον) στους αυτοκινητόδρομους, να έχουν καθίσματα για ένα ως εφτα άτομα, έχουν συνήθως τέσσερις τροχούς και κατασκευάζονται κυρίως για τη μεταφορά ανθρώπων!

Έως το 2014 υπήρχαν 1,25 δισεκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Την αρχή έκανε στην Γαλλία, το έτος 1769, ο Νικολά Κυνιό (Nicolas Jοseph Cugnot), δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier.

Περίπου 250 χρόνια μετά φυσικά δεν υπάρχουν ατμοκίνητα αυτοκίνητα αλλά κινητήρες με πληθώρα σε καύσιμο όπως βενζίνη και πετρέλαιο ως πιο κοινό καυσίμο αλλά και αέριο,φυσικό αέριο,υβριδικά (βενζίνη και ρεύμα) και ηλεκτρικά.

Οι περισσότεροι  άνθρωποι βλέπουν το αυτοκίνητο ως ένα εργαλείο ώστε να πηγαίνουν στην δουλειά τους να κουβαλάνε πράγματα και να ταξιδεύουν

Υπάρχουν όμως και μερικοί που το αυτοκίνητο ειναι το εταίρο τους ήμισυ, το προσέχουν περισσότερο από κάθε τι και ξοδεύουν λεφτά είτε για να το “ομορφύνουν” είτε για να το κάνουν πιο γρήγορο. Όπως και να το δει κανείς ένα ειναι σίγουρο, πρέπει όταν οδηγούμε να τηρούμε τον κ.ο.κ ώστε να μην προκαλούμε ατυχήματα ή ακόμα  χειρότερα δυστυχήματα.

 

G Point

Leave a Reply

Your email address will not be published.