Friday, April 26g-point.gr

Το δράμα του Έμπουε: Το διαζύγιο, η χρεοκοπία και οι σκέψεις για αυτοκτονία

Η λάμψη του ποδοσφαίρου και ο χορός των εκατομμυρίων κρύβει πολλές φορές ιστορίες παικτών που  κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές δεν γίνουν γνωστές.

Μία από αυτές είναι εκείνη του Εμανουέλ Έμπουε. Ο 34χρονος συγκίνησε τους πάντες με τις αποκαλύψεις που έκανε τις παραμονές των Χριστουγέννων. Μιλώντας  στην “Mirror” εξήγησε πώς έχασε όλη την περιουσία του μετά το διαζύγιό του. Μάλιστα, το χειρότερο όλων – όπως αποκάλυψε – είναι οι σκέψεις που πολλές φορές διαπερνούν το μυαλό του και τον φέρνουν κοντά στην αυτοκτονία.

Αυτήν τη στιγμή είναι άστεγος, κρύβεται από αστυνομία και κλητήρες και παρακαλάει για μία δουλειά, όχι ως ποδοσφαιριστής πια.

Το εις βάρος του διαζύγιο

Αιτία των βασάνων του το διαζύγιο που πήρε με τη σύζυγό του, Ορελί, το οποίο βγήκε εις βάρος του και με δικαστική απόφαση έχασε όλη την περιουσία του.

Τα χρήματα, τα πολυτελή αυτοκίνητα, ακόμα και η βίλα στο Βόρειο Λονδίνο πρέπει να μεταβιβαστεί στη σύζυγό του, η οποία ανέλαβε και την επιμέλεια των τριών παιδιών τους.

Από τη δικαστική απόφαση μεταβίβασης της κυριότητας του σπιτιού πέρασαν τρεις εβδομάδες, ωστόσο ο Εμπουέ δεν έχει μετακινηθεί ακόμα. Από τα 8.000.000 ευρώ της Τουρκίας και τις 5.000.000 λίρες ανά χρόνο που έπαιρνε στην Άρσεναλ δεν έχει μείνει τίποτα και γι’ αυτό πολλές φορές μένει στο σπίτι της “αδερφής” του, όπως την αποκαλεί, Γιασμίν Ραζάκ.

Η πρόταση για βοηθός προπονητή

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, λίγες ώρες μετά την εξομολόγηση του άλλοτε διεθνή με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Φατίχ Τερίμ του έκανε πρόταση να αναλάβει βοηθός προπονητή στην ομάδα κ-14 της Γαλατάσαραϊ, ώστε να τον βοηθήσει να επιβιώσει και να καταφέρει να ορθοποδήσει, χωρίς όμως η είδηση αυτή να έχει επιβεβαιωθεί.

Όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να μεταβιβαστούν στη σύζυγό του, ο Εμπουέ δέχθηκε νομικές συμβουλές προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα πάντα με τη “Mirror” η απόφαση του δικαστηρίου πάρθηκε χωρίς να είναι παρών ο 34χρονος και στηρίχθηκε στο γεγονός πως ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν συμπλήρωσε ένα έντυπο στο οποίο έπρεπε να δηλώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ελπίδα δεν χάθηκε για τον Εμπουέ. Κι αυτό γιατί μπορεί να επιμείνει ότι δεν κατάφερε να συμμετέχει σε μια σειρά διαδικασιών για λόγους υγείας.

Mixalis Kassis