10 αληθινές ιστορίες φρίκης που έγιναν διάσημα θρίλερ!

Οι περισσότερες ταινίες ανήκουν στα πιο κλασσικά και αγαπημένα θρίλερ όλων των εποχών. Κι όμως, είναι εμπνευσμένες από αληθινά γεγονότα….

Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες (1984)

Αν και η ιστορία είναι φανταστική ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης έχει αναφέρει ότι εμπνεύστηκε την ταινία από ένα άρθρο που διάβασε κάποτε στους Los Αngeles Times. Το άρθρο αυτό αναφερόταν σε μια ομάδα μεταναστών από την Καμπότζη που πέθαναν από καρδιακή προσβολή ενώ κοιμόντουσαν, πιθανότατα λόγω του τρόμου που βίωσαν στον ύπνο τους ελέω κάποιου εφιάλτη.

Ψυχώ (1960)

Ο συγγραφέας της ομώνυμης νουβέλας πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία,  εμπνεύστηκε από την ιστορία από έναν κατά συρροή δολοφόνο, τον  Ed Gein που έδρασε την δεκαετία του ’50 στο Wiscconsin των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εξορκιστής (1973)

Έμπνευση για το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία υπήρξε η ιστορία κάποιου νεαρού που λέγεται ότι δαιμονίστηκε το 1949. Μάλιστα, η ιστορία του Doe έγινε ιδιαιτέρως γνωστή επειδή στον εξορκισμό του ενεπλάκη και η «επίσημη» ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Τα σαγόνια του καρχαρία (1975)

Το βιβλίο του Peter Benchley πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του ψαρά Frank Mundus, ο οποίος έπιασε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία στο Long Island της Νέας Υόρκης το 1964.

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι (1974)

Όπως και στην περίπτωση του «Ψυχώ» και σε αυτή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης υπήρξε ο Ed Gein, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κατόπιν της σύλληψής του εννιά μάσκες καμωμένες από ανθρώπινο δέρμα.

Άγριος ωκεανός (2003)

Το 1998, οι Tom και Eileen Lonergan εξαφανίστηκαν κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή ‘Υφαλο στα ανοικτά του Queensland της Αυστραλίας, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν τους εγκατέλειψε κατά λάθος μεσοπέλαγα. Το λάθος έγινε αντιληπτό δύο ημέρες αργότερα, όμως οι Lonergan δεν βρέθηκαν ποτέ.

Δράκουλας (1992)

Αν και οι απόψεις των ιστορικών διίστανται ακόμη και σήμερα, το πιθανότερο είναι ότι ο μύθος του Κόμη Δράκουλα να είναι εμπνευσμένος από τον Βλαντ Τσέπες, έναν Ρουμάνο ευγενή και λαϊκό ήρωα που είχε την συνήθεια να παλουκώνει τους εχθρούς του.

Η σιωπή των αμνών (1991)

Ο συγγραφέας Thomas Harris, στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε η ταινία, δημιούργησε τον χαρακτήρα του Buffalo Bill συνδυάζοντας στοιχεία από δύο κατά συρροήν δολοφόνους που έχουν μείνει στην ιστορία της αμερικανικής εγκληματολογίας: Τον Ed Gein και τον Ted Bundy.

Monster (2003)

Η ταινία αντλεί έμπνευση από την ζωή της Aileen Wuornos, μια ιερόδουλη από την Florida των ΗΠΑ, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο έξι ανδρών και τους οποίους διέπραξε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Οι διχασμένοι (1988)

Στην πραγματικότητα, οι δίδυμοι Stewart και Cyril Marcus ήταν γυναικολόγοι και βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν, στις 19 Ιουλίου 1975, με πιθανολογούμενη αιτία θανάτου τις επιπλοκές από την μακροχρόνια χρήση βαρβιτουρικών.