Saturday, April 20g-point.gr

Η UEFA για το ΠΑΟΚ- ΜΠΑΤΕ!

Εκτενές αφιέρωμα με ιστορικά και στατιστικά στοιχεία έκανε η UEFA, μέσα από το επίσημο site της, για το επερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΜΠΑΤΕ, που έχει εξελιχθεί σε τελικό… πρόκρισης για τον Δικέφαλο.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει το αφιέρωμα:

«Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελευταία αγωνιστική του δωδέκατου ομίλου, μόλις με τρεις βαθμούς, αλλά μπορεί ακόμα να προκριθεί στη φάση των νοκ άουτ, με νίκη επί της ΜΠΑΤΕ και… βοήθεια από αλλού. Οι φιλοξενούμενοι , έχουν έξι πόντους, προκρίνονται σίγουρα με νίκη, ενώ μπορεί να τους είναι αρκετή και μια ισοπαλία.

• Ο ΠΑΟΚ έχασε τέσσερις από τους πέντε αγώνες του, χωρίς να σκοράρεις σε αυτές τις ήττες , συμπεριλαμβανομένης μιας ήττας 4-0 από τους νικητές του ομίλου, Τσέλσι , όπου έπαιξαν 82 λεπτά με δέκα παίκτες.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν ακόμα να φτάσουν στη φάση νοκ-άουτ είναι να νικήσουν την ΜΠΑΤΕ και η Βίντι να χάσει στην έδρα της από την Τσέλσι, δεδομένου ότι θα έχουν το πάνω χέρι στην τριπλή ισοβαθμία, λόγω της διαφοράς των γκολ.

• Οι έξι βαθμοί ΜΠΑΤΕ έρχονται όλοι από τα παιχνίδια με την Βίντι. Η δεύτερη ήρθε για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων, με 2-0. Μια νίκη στην Ελλάδα θα την οδηγήσει στη φάση νοκ-άουτ και μια ισοπαλία θα ήταν επίσης αρκετά καλή, αν η Βίντι δεν κερδίσει την Τσέλσι.

Προηγούμενες συναντήσεις
• Οι σύλλογοι δεν είχαν καμία συνάντηση ως τώρα, σε διοργάνωση της UEFA. Στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-4 της ΜΠΑΤΕ, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 17 λεπτά.

• Ο ΠΑΟΚ έχει καλές αναμνήσεις από τη μοναδική φορά που φιλοξένησε ομάδα από τη Λευκορωσία. Μία νίκη με 6-1 έναντι του Ντιναμό Μίνσκ για το UEFA Europa League 2014/15, η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης. Το μοναδικό προηγούμενο ταξίδι της ΜΠΑΤΕ στην Ελλάδα ήρθε για τους ομίλους του UEFA Europa League. Μια ισοπαλία 2-2 με την ΑΕΚ στην Αθήνα το 2009/10.

Η φόρμα του ΠΑΟΚ
• Ο ΠΑΟΚ προέρχεται ένα επιτυχημένο 2017/18 τουλάχιστον εγχώρια , αποκλειόμενος ωστόσο αρκετά νωρίς από το Europa League και την Έστερσουντ. Εγχώρια, κατέκτησε το ελληνικό Κύπελλο και τερμάτισε δεύτερος πίσω από την ΑΕΚ στην Super League. Φέτος, διεκδίκησαν την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League όταν απέκλεισαν τη Βασιλεία και την Σπάρτακ Μόσχας στα προκριματικά. Στην συνέχεια πήραν ισοπαλία με 1-1 στην Μπενφίκα, κόντρα στην Λισαβόνα για να γνωρίσουν την ήττα-αποκλεισμό στην Τούμπα.

• Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει επεκτείνει το ιστορικό του συμμετοχής σε κάθε σεζόν της UEFA Europa League για δέκατο διαδοχικό έτος. Έχει φτάσει στους ομίλους έξι φορές, τέσσερις εκ των οποίων έχει προκριθεί στη φάση των νοκ άουτ, αλλά ποτέ πέρα ​​από τον γύρο των 32. Η Σάλκε ήταν η πιο πρόσφατη ομάδα για να απέκλεισε τον Δικέφαλο, την σεζόν 2016 / 17.

• Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε μόνο ένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια της στο UEFA Europa League (4 ισοπαλίες, 6 ήττες ), χωρίς να σκοράρει σε οκτώ από αυτά , συμπεριλαμβανομένων των πέντε από τους τελευταίους έξι αγώνες.

ΜΠΑΤΕ
• Πέρσι, σε συνδυασμό με την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του UEFA Europa League , η ΜΠΑΤΕ κατέκτησε τον τίτλο της Λευκορωσίας για 12η συνεχή χρονιά, κάτι που έκαναν και τον περασμένο μήνα για 13η! Φέτος, αποκλείστηκε από τα προκριματικά του UEFA Champions League κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ΜΠΑΤΕ κατάφερε να αποκλείσει Ελσίνκι και Καραμπάχ, με την πορεία της να σταματά από την PSV.

• Η ΜΠΑΤΕ συμμετέχει στους ομίλους του UEFA Europa League για τέταρτη φορά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είχε προχωρήσει στη φάση νοκ-άουτ το 2010/11, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν στις προηγούμενες δυο τους συμμετοχές. Στην τελευταία, ολοκλήρωσαν τον όμιλο με πέντε πόντους, στα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα, Άρσεναλ και Κολωνία.

• Το ρεκόρ της ομάδας του Μπόρισοφ στους ομίλους του UEFA Europa League είναι το 3 Νίκες, 3 Ισοπαλίες και 5 ήττες. Η πρώτη νίκη επί της Βίντι τερμάτισε ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών, το οποίο περιλάμβανε η οποία περιελάμβανε την βαριά ήττα με 6-0, την περασμένης σεζόν, από την Άρσεναλ.

• Η ΜΠΑΤΕ κατέκτησε τον 13ο τίτλο της Λευκορωσίας στην σειρά – και 15η συνολικά – στις αρχές Νοεμβρίου. Είναι τώρα ένα από τα ευρωπαϊκά ρεκόρ για διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος, μαζί με την λετονική Σκόντο και Λίνκον του Γιβραλτάρ.

• Οι παίκτες της ΜΠΑΤΕ, Μούκαμ (Αστεράς Τρίπολης 2014-16 και Ολυμπιακός Βόλος 2016/17), ο Ντμίτρι Μπάγκα (Ατρόμητος 2016/17) και ο Νικολάι Σιγνέβιτς (Πλατανιάς 2017/18) έπαιξαν στην Ελλάδα.

• Αυτός είναι ο 42ος αγώνας ομάδας του ΠΑΟΚ στο Europa League – Μόνο η Σάλτσμπουργκ, έχει παίξει περισσότερο.

Οι προπονητές
• Ο γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου , γεννημένος στο Βουκουρέστι, ο Ράζβεν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής του καριέρας, ως τερματοφύλακας. Ως προπονητής, απόλαυσε νωρίς την επιτυχία του με την Ραπίντ Βουκουρεστίου, κερδίζοντας τα εγχώρια κύπελλα με πλάγια φτάνοντας την ομάδα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Στην συνέχεια, ήταν για δυο χρόνια προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας. Στη Ελλάδα ενίσχυσε περαιτέρω τη φήμη του, πρώτον με την Ξάνθη, στη συνέχεια ως νικητής του ελληνικού κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

• Βρίσκεται στη θέση του προπονητή ΜΠΑΤΕ τον Ιούνιο του 2018, ως αντικαταστάτης του Όλεγκ Ντουλούμπ. Ο Αλεξέι Μπάκα ήταν μια εσωτερική «μεταγραφή», έχοντας υπηρετήσει τον σύλλογο ως βοηθός προπονητή για επτά χρόνια. Ένας πρώην αμυντικός, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο ΜΠΑΤΕ , κερδίζοντας τους τίτλους πρωταθλήματος το 2002 και το 2006, και ένα κύπελλο, πριν τελειώσει την καριέρα του, μετά από ένα σύντομο «πέρασμα» από την Λετονία και την Ντιναμό Μπρεστ».

G Point