Thursday, April 18g-point.gr

Στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης εισβάλλει ορμητικά στον κόσμο της μυθοπλασίας

Ο εγκλεισμός εξαιτίας της καραντίνας ήταν η ευκαιρία που έψαχνε ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης, αθλητικός συντάκτης στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης για να επιχειρήσει την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.

Με το βιβλίο του «Ζάρια με τον θάνατο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια, φωνάζει δυνατά για να διηγηθεί, τι παράδοξο, την αυτοκρατορίας της σιωπής. Και μέσα από εντάσεις, ανατροπές και αφηγηματικές τεχνικές, εισβάλλει με δύναμη στον κόσμο της μυθοπλασίας. Πιο εντυπωσιακό ακόμη είναι πως την πρώτη του έκδοση θα ακολουθήσουν, δύο ακόμη βιβλία, καθώς τα «Ζάρια με τον θάνατο» είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας.

«Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας. Για αυτό θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Έγραψα μια ιστορία. Είναι αρκετά σκληρή και δεν έχει καλό τέλος. Βασικά δεν έχει καθόλου τέλος. Είναι μια ιστορία για την ιερή ανδρική φιλία και για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Μια ιστορία γεμάτη στυλ, συμπεριφορά, σεβασμό, αφοσίωση, όραμα, μπίζνες, και κυρίως μαθήματα για φίλους και εχθρούς», αναφέρει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του και καταλήγει:

«Μια ιστορία με διαχρονικής σημασίας ζητήματα, όπως η δύναμη του χρήματος, η αγάπη για την οικογένεια, η δίψα για εκδίκηση, η προδοσία, η διαφθορά, οι πιο σκοτεινές πλευρές του ανθρώπου. Μια ιστορία βγαλμένη κατευθείαν από έναν κόσμο βουτηγμένο στο αίμα, στην ασυδοσία, στην προδοσία και στην απληστία. Αλλά ο ίδιος αυτός κόσμος, είναι ένας κόσμος κανόνων και αφοσίωσης στις αρχές της “familias”. Μια αφοσίωση που αδυνατεί να κατανοήσει ο περισσότερος κόσμος.

Προτιμώ να μην αναζητήσει κανείς σας τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα μέσα από την ιστορία μου. Γιατί απλά τίποτε από όσα θα διαβάσετε δεν συνέβη ποτέ. Τα γεγονότα και οι χαρακτήρες της ιστορίας μου ανήκουν στην σφαίρα της μυθοπλασίας. Όσο και αν μοιάζει τόσο αληθινή».

Διάβασε  Ματς υψηλού κινδύνου για την UEFA το ΠΑΟΚ – Μπριζ

G Point