Tuesday, April 23g-point.gr

Κούδας, Πουρλιοτόπουλος και ΓΧ για Τζίμα … Οι ατάκες τους στην κάμερα του OPEN για το νεότερο σκόρερ της ιστορίας του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Κούδας, ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ,Γιώργος Γεωργιάδης και ο γενικός διευθυντής, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, μίλησαν στην εκπομπή του OPEN, «OPEN Sport» με αφορμή τον Στέφανο Τζίμα και είχαν να πουν πολλά, τόσο για το νεαρό ποδοσφαιριστή, όσο και για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες.

«Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκα επάνω και είπα «μπράβο»! Πήγα πιο κοντά στην τηλεόραση να δω την επανάληψη της φάσης. Βλέπω πάρα πολλά καλά στοιχεία σε αυτό το παιδί. Σε ηλικία 17 ετών έχει κάνει τις κινήσεις που πρέπει τώρα που παίζει. Πρέπει να βελτιωθεί σίγουρα και έχει μεγάλο μέλλον. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν έχεις τη θέληση να κάνεις αυτά που αγαπάς. Πιστεύω και βλέπω ότι έχει προσωπικότητα» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Κούδας για το γκολ του νεαρού, που του πήρε το… ρεκόρ.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνέχισε λέγοντας… «Αν δεν εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά, που έχουν αυτό το ταλέντο και τα αφήνουμε ή τα δίνουμε σε άλλες ομάδες, για να «ψηθούν», πρέπει να καταλάβουμε ότι «ψήνονται» όταν είναι με καλύτερους παίκτες. Πρέπει πρώτα να κάνουμε τη δική μας ομάδα και μετά να βγάζουμε έναν καινούργιο νεότερο παίκτη, όπως ο Κωνσταντέλιας. Πρώτα, πρέπει να δίνουν τα «πιστοποιητικά» τους εδώ για να φτάσουν και σε μεγαλύτερη τιμή».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης, είπε: «Είναι ένας δεινός σκόρερ μέσα στην περιοχή. Είναι ακόμα στο ξεκίνημα και νομίζω ότι θα δούμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα στη συνέχεια. Σωματικά, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο ανδρικό επίπεδο. Είναι άλλο πράγμα η νοοτροπία του και προφανώς τελευταία, η ποιότητα του. Δε σκέφτονται τέτοια ρεκόρ σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά. Ο Στέφανος και οποιοδήποτε άλλο παιδί, μπαίνει μέσα και χαίρεται το παιχνίδι. Ελπίζω ότι είναι η αρχή για να πετύχει πάρα πολλά γκολ στην ομάδα μας».

Όσο για τη δουλειά στα τμήματα υποδομής; «Δώσαμε έμφαση στην ατομική εκπαίδευση, στην αντιληπτική ικανότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Έχουμε βγάλει ειδικά προγράμματα για το κάθε ιδιαίτερο ταλέντο που έχουμε στην ακαδημία μας. Είμαστε κοντά στα παιδιά, στο περιβάλλον τους, στην οικογένειά τους και προσπαθούμε όλοι μαζί να πορευόμαστε στον ίδιο κοινό στόχο» είπε ο «ΓΧ» που απάντησε και σε ερώτηση για την παρουσία του Ζοσέ Μπότο στο σύλλογο.

Διάβασε  Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

«Έχει φέρει τη φιλοσοφία και την εκπαίδευση μιας μεγάλης ομάδας που είναι πολύ επιτυχημένη στο μοντέλο των ακαδημιών, όπως η Μπενφίκα. Η συμβολή του κ. Μπότο και του κ. Λουτσέσκου είναι καθοριστική στο να βλέπουμε αποτελέσματα χρόνων δουλειάς στις ακαδημίες».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, σημείωσε… «Έχει αυτήν την απίστευτη εσωτερική δεκτικότητα για καθημερινή βελτίωση. Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός εργατικότητας, αθλητικών προσόντων, καλής τεχνικής κατάρτισης και πολύ υψηλής αντιληπτικής ικανότητας. Είναι πολύ συνειδητοποιημένο παιδί, μεγαλώνει σε μια πολύ υγιή οικογένεια και δε νομίζω ότι μπορεί να τον επηρεάσει τίποτα».

Αναφερόμενος από την πλευρά του, στη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, υπογράμμισε… «Πρώτα, θέλω να αναφερθώ στην εμπειρία που αποκτούμε καθημερινά και κάθε χρόνο όλα τα στελέχη. Υπάρχει το πλούσιο ταλέντο των παιδιών σε συνδυασμό με την ομάδα και την ανανέωση που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι να έχουμε αυτό το πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα για εμάς. Να συνεχιστεί η σταθερότητα σε αυτήν τη δουλειά που γίνεται και να βρούμε τους επόμενους στόχους»

G Point