Friday, April 26g-point.gr

Ελ Καντουρί: «Και στην Ελλάδα υποστήριζαν την Νάπολι»

Τις πιο ένδοξες μέρες της εδώ και 33 χρόνια ζει η Νάπολι, η οποία μετά από μία καταπληκτική πορεία κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στη Serie A για πρώτη φορά μετά το 1990.

Ένας από τους παίκτες στην Ελλάδα που έχουν φορέσει τη φανέλα της Νάπολι είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο χαφ του ΠΑΟΚ είχε παίξει στους «παρτενοπέι» από το 2012 ως το 2017, αν και δύο χρόνια από αυτά πήγε δανεικός στην Τορίνο.

Ο Μαροκινός μίλησε σε ιταλικό μέσο τόσο για τη φετινή πορεία των Ναπολιτάνων, όσο και για τη δική του θητεία στην ομάδα και τις εμπειρίες που απέκτησε εκεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον φετινό τίτλο: «Αυτό το πρωτάθλημα ανήκει σε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Ακόμα κι εδώ, στην Ελλάδα υποστήριζαν τη Νάπολι. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτό είναι μια νίκη για ολόκληρο τον ιταλικό νότο. Θέλω να σταθώ στη σεζόν του Λομπότκα, ήταν εξαιρετική. Τον είχα δει όσο αγωνιζόταν στη Θέλτα, ήξερα ότι ήταν καλός, αν και είχε αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες. Όσο για τον Σπαλέτι, ήταν γνωστό ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή, που δυστυχώς δεν είχε κερδίσει την Ιταλία. Αλλά σε αυτά τα δύο χρόνια έκανε εξαιρετική δουλειά με τη Νάπολι, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι άξιζε το πρωτάθλημα».

Για τις αναμνήσεις του από τη Νάπολι: «Στη Νάπολι έμαθα πολλά από ποδοσφαιριστές και προπονητές. Θα ήθελα να είχα παίξει περισσότερο, αλλά όταν έμπαινα στο γήπεδο έδινα τα πάντα. Το να φοράς αυτή τη φανέλα είναι τιμή, δεν συμβαίνει σε όλους να παίζουν σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Είναι μια ομάδα που θα μείνει στην καρδιά μου για πάντα».

Για τη μεγαλύτερη του απογοήτευση, από τη θητεία του στην ομάδα: «Την πρώτη χρονιά του Σάρι είχαμε ξεκινήσει πολύ άσχημα, μετά βρήκαμε ρυθμό και τελικά τερματίσαμε δεύτεροι. Είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη μου χαρά ήταν το ντεμπούτο μου στο Σαν Πάολο, κόντρα στην Πεσκάρα».

Για το μέλλον της Νάπολι: «Το επόμενο βήμα για τη Νάπολι είναι να βελτιώσει την παρουσία της στην Ευρώπη. Φέτος τα πήγε πολύ καλά, ήλπιζα ότι θα προχωρούσαν περισσότερο. Ωστόσο συνάντησε τη Μίλαν στη χειρότερη δυνατή στιγμή, σε μια περίοδο κάμψης. Πρέπει να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Όταν έπαιζα εγώ στη Νάπολι, αγωνιζόμασταν στο Europa League. Τότε δίναμε προτεραιότητα στο πρωτάθλημα».

Στο τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε ένα περιστατικό που θα θυμάται για πάντα: «Την πρώτη φορά που ήρθε η μητέρα μου στη Νάπολη, πήγαμε σε ένα κατάστημα για να αγοράσουμε δώρα. Όταν βγήκα από το μαγαζί, με περίμεναν 50 άτομα για να βγάλουμε φωτογραφίες και να μου ζητήσουν αυτόγραφα. Εκεί σοκαρίστηκε. Μου είπε «είναι η τελευταία φορά που κατεβαίνω μαζί σου στην πόλη». Δεν είχε ζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο, εγώ της είπα πως αυτή είναι η ομορφιά της πόλης. Είδα τους πανηγυρισμούς των οπαδών για το πρωτάθλημα και τους έδειξα στους συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ».

Γιώργος Βένης

Διάβασε  Ο Λίνο δήλωσε ότι θα είναι παρών στην Τούμπα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ