Tuesday, April 30g-point.gr

Θοδωρής Ζαγοράκης:”Στα μάτια μου η Ισπανία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου”

Από τον Θοδωρή Ζαγοράκη

Πραγματικά το Ισπανία – Πορτογαλία ήταν το πρώτο ματς του Μουντιάλ, που το ευχαριστήθηκαν όσοι το παρακολούθησαν. Ματσάρα! Με όλη τη σημασία της λέξης. Ματς μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων που μας καθήλωσε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του.

Ένα παιχνίδι που είχε τον απόλυτο πρωταγωνιστή: Κριστιάνο Ρονάλντο! Τέτοια εμφάνιση δεν την συναντάς εύκολα σε τέτοιο επίπεδο. Τρία γκολ σε πρεμιέρα τουρνουά, απέναντι όχι σε όποια-όποια ομάδα, αλλά στην Ισπανία. Μόνο αυτό αρκεί για να αντιληφθεί την τεράστια συμβολή του στη διαμόρφωση αυτή της άκρως εντυπωσιακής εικόνας το βράδυ της Παρασκευής.

Αν κάτι με εξέπληξε, ειλικρινά δεν το περίμενα, ήταν η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος να δεχθεί τρία γκολ. Αν το λέγαμε πριν από την σέντρα θα μας περνούσαν για τρελούς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και αυτές οι βραδιές, ακόμα και για προπονητές με τη λογική και τη φιλοσοφία, που όλοι ξέρουμε, ότι έχει ο Σάντος.

Πάμε και στην Ισπανία: σπουδαία η αντίδραση της στα όποια εσωτερικά προβλήματα έχει μετά την ξαφνική αλλαγή προπονητή. Εδειξε χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά και όταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, ο Ντε Χέα, έκανε αυτό το λάθος και ξανά έβαλε ουσιαστικά αυτός την Πορτογαλία μπροστά στο σκορ. Σ’ ένα κομβικό σημείο του αγώνα, λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Όμως, έβλεπες υπήρχαν διαστήματα όπου οι Ισπανοί έκρυβαν την μπάλα. Εκαναν αφόρητα δύσκολη την ζωή των αντιπάλων τους σε κάτι πεντάλεπτα που έλεγες μέσα σου «Παναγίτσα μου, να περάσει, να τελειώνουμε…».

Διάβασε  Στο όριο καρτών τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ

Στα μάτια μου η Ισπανία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ έδειξε ότι είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν είναι καθόλου πρόωρη η πρόβλεψη, θα πρέπει να δούμε και τις άλλες δυνάμεις, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Γερμανία, αλλά αν αυτό το σύνολο ξεπεράσει τα προβλήματά του και οι παίκτες βρεθούν μεταξύ τους είναι ικανό για σπουδαία πράγματα.

Για τα υπόλοιπα ματς δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Το μόνο που μπορεί να μας αρέσει, είναι το γεγονός ότι οι ομάδες δεν τα παρατάνε και το παλεύουν μέχρι το τέλος. Γκολ στις καθυστερήσεις η Ουρουγουάη, γκολ και στο Μαρόκο-Ιράν, αυτό είναι το μόνο που κρατάμε…

Περιμένουμε να δούμε, Μέσι, Νεϊμάρ και τους άλλους αστέρες. Συνεχίζουμε…

Θοδωρής Ζαγοράκης