Saturday, May 4g-point.gr

ΠΑΟΚ: Όταν πάλεψε να γυρίσει το ματς…φρόντισαν οι “γκρίζοι λύκοι” για τον νικητή!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 68-78 από τον Ολυμπιακό στο PAOK Sports Arena στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της  Basket League.

 

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς τον Γκάρετ, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού.Στο σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου στοίχισαν δύο παράγοντες. Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και το πολύ μέτριο ποσοστό στις βολές.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι με τους Μορέιρα και Χρυσικόπουλου, προηγήθηκε με 4-0. Ο Στρέλνιεκς από την άλλη πέτυχε 7 σερί πόντους για την ομάδα του, ωστόσο δύο τρίποντα του Γκος, ήταν υπεύθυνα για το 13-7 στο 6′. Ο Δικέφαλος συνέχισε να είναι πολύ καλός στην επίθεση, αλλά από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν εξίσου λύσεις στην επίθεση. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ μπροστά με 19-16.

Στην δεύτερη περίοδο ο Δικέφαλος σημείωσε μόλις ένα πόντο σε τρία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό (με τρίποντα των Ουλίαμς Γκος και Παπανικολάου) να προηγηθεί με 20-22. Σε εκείνο το σημείο επέστρεψε στο παιχνίδι ο Φιλ Γκος, ο οποίος με δύο τρίποντα διαμόρφωσε το 26-22, αλλά ο Σπανούλης με άλλα δύο του απάντησε για το 26-28 στο 16′. Επιθετικά όλος ο ΠΑΟΚ, περίμενε πράγματα μόνο από τον Γκος (16π. στο ημίχρονο), καθώς κανείς άλλος δεν βρήκε ρυθμό και έτσι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 35-41.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο τομέας των ριμπάουντ, εκεί όπου μάζεψε 11 σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν 26!

Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε βελτιωμένος στην επανάληψη και με βάση την άμυνα του, κατάφερε και μείωσε σε 40-44 στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός  βρήκε μεγάλα σουτ και προηγήθηκε με 40-49 στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε. Κατάφερε και επέστρεψε στην διεκδίκηση της νίκης, αφού μείωσε σε 52-55, 44″ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 54-55.

Διάβασε  Από την ΑΕΚ διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του Ματίας Αλμείδα

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ξεκίνησε με δύο τρίποντα. Τέπιτς και Πρίντεζης έκαναν το 57-58, με τους φιλοξενούμενους στην συνέχεια να πετυχαίνουν 11 αναπάντητους πόντους και να προηγούνται με 57-66 στο 35′. Σε εκείνο το σημείο, ήρθε και μια τεχνική ποινή στον Παπαθεοδώρου για να τελειώσει οριστικά το ματς. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επιστρέψει και γνώρισε την ήττα με 68-78.

Καρακατσούνης, Σώμος και Ανδρικόπουλος έκαναν ότι μπορούσαν, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να πάρει ο Oλυμπιακος τη νίκη! Δικαιότατες οι αποδοκιμασίες του κόσμου προς τα πρόσωπά τους…

G Point