Tuesday, April 30g-point.gr

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Ολοταχώς για κεκλεισμένων των θυρών

Ο τελικός του κυπέλλου, διεξάγεται σε οχτώ μέρες, το Σάββατο στις 11 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν για τρίτη σερί χρονιά το τρόπαιο, αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει το παιχνίδι. Χθες στη σύσκεψη μεταξύ των ομάδων, της ΕΠΟ αλλά και ανθρώπου της ΟΥΕΦΑ ξεκαθαρίστηκε απ’ όλες τις πλευρές πως θέλουν να γίνει ο τελικός με κόσμο.

Ωστόσο η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Και οι πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό μέτωπο λένε ότι το ΟΑΚΑ θα παραμείνει άδειο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του διευθυντή του News 24/7 στους 88,6 Βασίλη Σκουρή, η απόφαση έχει ληφθεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης. Η απόφαση θα γίνει επισήμως γνωστή μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, την προσεχή Τρίτη και θα ανακοινωθεί την προσεχή Τετάρτη.

Στα «όπλα» της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» από καλά ενημερωμένες πηγές, είναι και το γεγονός ότι οι ίδιες οι ΠΑΕ, η ΑΕΚ και (κυρίως) ο ΠΑΟΚ, φέρονται να έχουν ζητήσει προ μηνός να διεξαχθεί ο τελικός χωρίς φιλάθλους, καθώς δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα γίνουν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι από τον ΠΑΟΚ σχολίαζαν πως «αν αποφασιστεί να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ», ενώ στην ΑΕΚ υποστήριζαν πως… ψηφίζουν ΟΑΚΑ με παρουσία οπαδών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ έχει προτείνει να γίνει ο τελικός στην Τούμπα, αν υπάρξει απόφαση για μη παρουσία οπαδών. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορεί να υπάρξει VAR.

Διάβασε  Το σχόλιο και η ανάλυση του Ντέμη Νικολαΐδη για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα

Παράλληλα, θα πρέπει να τονιστεί πως από την ΟΥΕΦΑ ασκούνται πιέσεις να γίνει με παρουσία οπαδών ο τελικός. Αναφέρουν ότι θα είναι δυσφήμηση του αθλήματος ένας αγώνας χωρίς κόσμο στις εξέδρες, σε ένα γήπεδο αχανές όπως είναι το Ολυμπιακό Στάδιο. Επόμενο… επεισόδιο για τον τελικό την ερχόμενη Δευτέρα με τη νέα σύσκεψη, ενώ Τρίτη – Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις. Μόλις λίγα 24ωρα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

G Point