Friday, May 3g-point.gr

Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ πρόσφερε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα

Στους 1.500 βαθμούς μείωσε η Ελλάδα τη διαφορά της από την Κύπρο στην κατάταξη της UEFA μετά το 2-2 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ, αλλά και την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Καραμπάγκ στη Μεγαλόνησο (1-2).

Η Ελλάδα παραμένει 16η με 22.500 βαθμούς, ενώ η Κύπρος 15η με 24.000. Θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν επίσης ότι δεν νίκησαν εντός έδρας Ερυθρός Αστέρας (1-1 με Κοπεγχάγη) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-1 με Φερεντσβάρος), καθώς Σέρβοι και Κροάτης είναι σε κοντινή απόσταση.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει αρχικά στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αντίθετα, αν η Ελλάδα μείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει κι άλλο, χάνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τους αγώνες της Τρίτης:
inner

G Point

Διάβασε  Από την ΑΕΚ διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του Ματίας ΑλμείδαΑπό την ΑΕΚ διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του Ματίας Αλμείδα