Wednesday, September 25g-point.gr

Όλα ανοιχτά για το μέλλον της Σούπερ Λίγκα

Με τις ελπίδες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα να έχουν αναθερμανθεί (ίσως στις αρχές Ιουνίου όπως δήλωσε χθες ο κ. Αυγενάκης), στο τραπέζι των διαβουλεύσεων πέφτουν αρκετά σενάρια για τον τρόπο που αυτό θα συμβεί.

Γι’ αυτό τον λόγο το πιθανότερο είναι πως το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου, θα μετατεθεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να υπάρξουν πιο απτά στοιχεία μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Στις ανακοινώσεις λογικά θα υπάρξει αναφορά και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας και το πότε θα είναι δυνατόν αυτές να ανοίξουν.

Το πλάνο της επανέναρξης περιλαμβάνει τη μετάβαση των 6 ομάδων των πλέι οφ σε ένα σημείο της χώρας, όπου με συνθήκες καραντίνας ουσιαστικά, θα μπορέσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Η περίπτωση της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί αφού δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των ΠΑΕ.

Μία από τις επικρατέστερες επιλογές-πάντα με βάση τις διαρροές και όχι με επίσημες τοποθετήσεις- είναι η Κρήτη που τα έχει πάει εξαιρετικά στο μέτωπο της πανδημίας και διαθέτει άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές για τη φιλοξενία των ομάδων. Ωστόσο, υστερεί σε αριθμό προπονητικών κέντρων και γηπέδων υψηλών προδιαγραφών, με εξαίρεση φυσικά το Παγκρήτιο και το «Γεντί Κουλέ».

Ως εκ τούτου ένα σενάριο που κερδίζει πόντους τελευταία, είναι αυτό που αφορά το ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία.

Τρεις πόλεις  που βρίσκονται στη μέση χιλιομετρικά μεταξύ των ομάδων του κέντρου και της Θεσσαλονίκης, ενώ φυσικά υπάρχουν και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις για να τις φιλοξενήσουν, αλλά και προπονητικά κέντρα για να προπονούνται τις μέρες που δεν θα έχουν αγώνες.

Διάβασε  Τον Ισπανό Αλεχάνδρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ όρισε η UEFA στο Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ

Ο αδικημένος γεωγραφικά φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ο ΟΦΗ αλλά ούτως ή άλλως οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε δεν υπάρχει το χάντικαπ της έδρας για καμία ομάδα.

Να σημειωθεί ότι προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία, εξετάζεται το ενδεχόμενο της διεξαγωγής ενός γύρου (5 αντί για 10 αγωνιστικές) στα πλέι οφ.

Αναφορικά με τα πλέι άουτ, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μπορέσουν να διεξαχθούν σε γήπεδα της Αθήνας.

 

Γιώργος Βένης