Tuesday, September 24g-point.gr

«Πυρετώδεις» διεργασίες στον ΠΑΟΚ για τις εκκρεμείς υποθέσεις και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει ο Δικέφαλος

Από τη στιγμή που υπήρξε η απόφαση της ΕΕΑ σε βάρος του ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, ήταν δεδομένο πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιδράσει. Η απόρριψη της έφεσης, όπως και αυτής των ακριτών, από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν ήταν, ωστόσο, το τελευταίο… επεισόδιο στο συγκεκριμένο σίριαλ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν αποφασισμένοι να πάνε το θέμα στα άκρα και εξαρχής είχαν ενημερώσει πως θα φτάσουν ως το CAS έτσι ώστε να δικαιωθούν. Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως έχει ετοιμαστεί ένας φάκελος χιλίων σελίδων έτσι ώστε να αποσταλεί στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση που έχει εκδοθεί σε βάρος του ΠΑΟΚ και που του αφαιρεί επτά βαθμούς και επί της ουσίας χρίζει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό που πάει στο +14.

Στον ΠΑΟΚ έχουν ετοιμάσει τον φάκελο όντας σε ανοικτή γραμμή με το δικηγορικό γραφείο από την Ελβετία που έχουν προσλάβει για να υπερασπιστεί την ομάδα στο CAS σε αυτή την υπόθεση και πλέον μένουν ελάχιστα βήματα για να κατατεθεί η προσφυγή. Ουσιαστικά έχει απομείνει μόνο η επίσημη μετάφραση όλων των εγγράφων που θα σταλούν είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να υπάρξει απόφαση πριν από το τέλος Ιουλίου, διάστημα στο οποίο λογικά ακόμα θα παίζονται αγώνες αν συνεχιστεί η Super League. Βέβαια, το πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση από το CAS δεν είναι θέμα του «δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος θα στείλει εντός προθεσμίας (εκπνέει την Τρίτη) όπως αναμένεται τον φάκελό του στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.

Διάβασε  Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα στην Πετκιμσπόρ στάθηκε ο Μάσιμο Καντσελιέρι

Από εκεί και πέρα, αυτή δεν είναι η μόνη νομική υπόθεση στην οποία αναμένεται να… κοντραριστούν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να «τρέξει» τους Πειραιώτες στην UEFA για την εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ που θέλει τον υποβιβασμό των «ερυθρόλευκων» και τον δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο του ιδιοκτήτη τους. Στον «δικέφαλο του Βορρά» σχεδιάζουν προσεκτικά τις κινήσεις τους και ετοιμάζουν καταγγελία τόσο στην  UEFA όσο και στην ECA (σύνδεσμος ευρωπαϊκών ομάδων) προκειμένου να πετύχουν και ευρωπαϊκές κυρώσεις για τον Ολυμπιακό, που δεδομένα θα έχουν αντίκτυπο και σε οικονομικό επίπεδο για τον άμεσο ανταγωνιστή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Βένης