Monday, September 23g-point.gr

Aτσάλινος ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με ΑΕΚ…ενώ θα μπορούσε να κερδίσει και βλέπει Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα πήγαν στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας ότι βολεύονται και με ισοπαλία, κάτι που στο τέλος έπαιξε καθοριστικό ρόλο! Από ένα σημείο κι έπειτα στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν μαζική άμυνα γνωρίζοντας ότι η ΑΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από το να πιέσει.

Ο ΠΑΟΚ επιστρατεύοντας και το σκληρό παιχνίδι που επέτρεψε ο Ντάνι Μακέλι άντεξε και πλέον είναι αγκαλιά με το… σεντόνι, καθώς του αρκεί ένας βαθμός στο τελευταίο ματς με τον Άρη στην Τούμπα για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι έδειξαν επηρεασμένοι από τα συνεχόμενα ματς, αλλά στο τελευταίο μισάωρο έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, όμως, κλασικές ευκαιρίες και μοιραία δεν μπόρεσε να πετύχει και το «χρυσό» γκολ που αναζητούσε.

Στο 13′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έκανε το σουτ με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 14′ ο Λιβάγια άλλαξε τη μπάλα με τον Μάνταλο, ο αρχηγός της ΑΕΚ, του έκανε ξανά υπέροχη πάσα αλλά ο Κροάτης έκανε κακό κοντρόλ με τον Πασχαλάκη να βγαίνει και να διώχνει τη μπάλα.
Στο 27′ ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα ωραίο σουτ από μακριά με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από την εστία του Μπάρκα. Στο 28′ ο Ολιβέιρα βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε, έκανε το σουτ το οποίο όμως μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Στο 31′ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Άκπομ αλλά ο ρέφερι σφύριξε φάουλ του Άγγλου πάνω στον Οικονόμου. Σωστή η απόφαση του Ολλανδού διαιτητή.

Διάβασε  Τον Ισπανό Αλεχάνδρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ όρισε η UEFA στο Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ

Στο 40′ σέντρα από τα αριστερά με τον Οικονόμου να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, το τρίτο στο ματς. Πέρασε και αυτό χωρίς αποτέλεσμα. Στο 41′ ο Ροντρίγκο έκανε τη σέντρα με το δεξί από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από Μαουρίσιο και Άκπομ. Στο 45+2′ του πρώτου ημιχρόνου, ωραία μπαλιά του Κρίστισιτς στον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος μπήκε στην περιοχή, δεν έκανε καλό κοντρόλ και σούταρε αρκετά έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους τραυματίστηκε ο Τσιγκρίνσκι και ο Βέρντε πήρε τη θέση του στο ματς. Στο 54′ απείλησε ο ΠΑΟΚ. Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Τζόλης πήρε τη μπάλα, την έβαλε μπροστά του, έκανε και το σουτ το οποίο πέρασε έξω από την εστία του Μπάρκα.

Στο 55′ νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το τέρμα του Μπάρκα. Στο 59′ ο Μιχαηλίδης από αρκετά μακριά επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε. Στο 61′ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε από πάσα του Μάνταλου μπήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης αυτή τη φορά έκοψε τη μπάλα.

Στο 76′ ο Λιβάγια έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ για τους γηπεδούχους. Στο 79′ κάθετη πάσα προς τον Αραούχο αλλά ο Βαρέλα πρόλαβε πριν γίνει το σουτ από τον Αργεντινό και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 84′ βαθιά μπαλιά με τον Αραούχο να διεκδικεί και τον Πασχαλάκη να βγαίνει. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε τη μπάλα πάνω στον Αργεντινό και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε έξω.
Στο 86′ μεγάλη ευκαιρία με δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός είδε τον Στοχ μέσα στην περιοχή, του έδωσε τη μπάλα και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε ένα σουτ με τη μία το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Διάβασε  Η Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε πως το «Αλί Σαμί Γεν» θα είναι κατάμεστο στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ

Στο 91′ ο Βέρντε εκτέλεσε το φάουλ προς την εστία του Πασχαλάκη ο οποίος βρήκε τη μπάλα και την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 95′ ο Στοχ είχε χώρο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπάρκα.

 

https://youtu.be/43c7CJt7_tk

 

Γιώργος Βένης