Monday, September 23g-point.gr

Η προετοιμασία και τα φιλικά του ΠΑΟΚ

Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με αρκετή… μουρμούρα και γκρίνια, παρά το γεγονός ότι στο φινάλε ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι Θεσσαλονικείς μερικά 24ωρα μετά το τέλος της σεζόν, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει και πιθανή παραμονή του Αμπέλ Φερέιρα, αφού ο ΠΑΟΚ δημοσιοποίησε ένα πλήρες πρόγραμμα και ανακοίνωσε ακόμα και φιλικά παιχνίδια, κάτι που δείχνει πως υπάρχει ένας προγραμματισμός από το τεχνικό επιτελείο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε μείνει ο Πορτογάλος τεχνικός είτε υπάρξει αντικατάστασή του, ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει προετοιμασία στις 30 Ιουλίου και θα μείνει στη Νέα Μεσημβρία ως τις 4 Αυγούστου, όταν και θα αναχωρήσει για το Πήλιο. Εκεί θα δώσει και δυο φιλικά παιχνίδια, απέναντι στον Ατρόμητο και τον Βόλο ενώ θα επιστρέψει στη βάση του στις 10 Αυγούστου και θα περιμένει την ίδια ημέρα να μάθει και τον αντίπαλό του στα προκριματικά του Champions League.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το τελευταίο σφύριγμα ακούστηκε, τα φώτα έσβησαν. Η σεζόν 2019-20 έχει ήδη καταχωρηθεί στη μνήμη. Ενδεχομένως ως μια διδακτική εμπειρία από εκείνες που πρέπει ν’ αποτελέσουν κίνητρο ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει καλύτερος σε όλους τους τομείς και να επιστρέψει στις επιτυχίες,

Η σεζόν 2020-21, άλλωστε, είναι μια ανάσα μακριά. Κυριολεκτικά. Η πρώτη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, στις 10:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ως τις 04 Αυγούστου οπότε και θα μεταβεί στο Πήλιο προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα μίνι στάδιο προετοιμασίας και να δώσει δύο φιλικούς αγώνες. Στις 06 Αυγούστου κόντρα στον Ατρόμητο και στις 10 Αυγούστου απέναντι στον Βόλο.

Διάβασε  Τον Ισπανό Αλεχάνδρο Χοσέ Ερνάντεθ Ερνάντεθ όρισε η UEFA στο Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ

Μετά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στο προπονητικό του κέντρο. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πρώτη επίσημη υποχρέωσή του, στις 25/26 Αυγούστου για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Δικέφαλος βρίσκεται σε αναζήτηση αντιπάλων για την πραγματοποίηση άλλων δύο φιλικών αγώνων προετοιμασίας.

Η κλήρωση για τον ευρωπαϊκό αντίπαλο του ΠΑΟΚ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου, στη Νιόν της Ελβετίας και θυμίζουμε πως για την σεζόν 2020-21 ο δεύτερος κι ο τρίτος προκριματικός γύρος του Champions League θα διεξαχθούν με μονά ματς στην έδρα της ομάδας που θα προκύψει στην κλήρωση.

Γιώργος Βένης