Sunday, September 22g-point.gr

Κλάτενμπεργκ: “Σωστές οι αποφάσεις στο ντέρμπι” (video)

Την ανάλυση των φάσεων του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ αλλά και όλης της αγωνιστικής έδωσε στη δημοσιότητα ο Μαρκ Κλάτενμπργκ.

Σύμφωνα με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ο Ολλανδός ρέφερι σωστά καταλόγισε πέναλτι στη φάση ανάμεσα σε Πασχαλάκη και Μπερτόλιο, αφού όπως σημειώνει ο παίκτης του Άρη έρχεται πρώτος σε επαφή με την μπάλα και στη συνέχεια ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος την επαφή με τη μπάλα με το δεξί του πόδι, με τη μπάλα στη συνέχεια να έρχεται σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα. Τότε άμεσα ο τερματοφύλακας, στην προσπάθεια του να παίξει τη μπάλα συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα το πέναλτι καθώς η όποια επαφή με τη μπάλα από τον τερματοφύλακα, δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μια σαφής και εσκεμμένη επαφή σε αυτή»

 

Σε ότι έχει να κάνει με το μαρκάρισμα πάνω στον Τζόλη και το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει παράβαση.

«Η ΚΕΔ συμφωνει ότι ο αμυνόμενος ξεκάθαρα δεν πραγματοποίησε ε[αφή με τον επιτιθέμενο  και ότι πρόκειται για μια καθαρή ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής και να καταλογισθεί πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ίδιος επιτιθέμενος ήταν ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας όταν μαρκαρίστηκε από διάφορους αμυνόμενους με το διαιτητή σωστά να αφήνει αυτή την υποσχόμενη επίθεση να αναπτυχθεί».

 

Τέλος για τη φάση στο τέλος του αγώνα, γίνεται λόγος για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Άρη πριν υπάρξει επαφή του αμυντικού με την μπάλα. Ωστόσο, αναφέρει ότι ο διαιτητής θα έπρεπε να ελέγξει τα όσα έγιναν στο VAR.

Διάβασε  Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τα εισιτήρια της εκτός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη

 

Γιώργος Βένης