Sunday, September 22g-point.gr

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός και έχασε 1-0 από τους Δανούς…Ανατρέπεται φυσικά το σκορ στην Τούμπα

«Δικέφαλος» έχασε 1-0 από τη Μίντιλαντ στη Δανία και τώρα θα πρέπει να παλέψει πολύ στην Τούμπα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Οι Θεσσαλονικείς είχαν απέναντί τους μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στη φυσική κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, έχασε αρκετές μάχες και δεν έβγαλε πολλές φάσεις. Στον αντίποδα δεν εκτέθηκε τρομερά στην άμυνα, όμως, οι Δανοί βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους τελική στο 20′. Στην πρώτη της τελική η Μίντιλαντ άνοιξε το σκορ. Στο 20’ ο Εβάντερ βρήκε με θαυμάσια μπαλιά τον Άντερσον, ο Σίνκλεϊ τον «ξέχασε» κι ο Σουηδός εκτέλεσε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Στο 54’ ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Τσιγγάρα κόντραρε σε κόρνερ. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν την επιθετικότητα της Μίντιλαντ και κρατούσαν αμυντικά, αλλά επιθετικά ήταν κι αυτοί με τη σειρά τους σχεδόν ακίνδυνοι. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 67’ όταν κεφαλιά του Άκπομ κόντραρε σε κόρνερ. Στο 69’ ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Βιεϊρίνια σε ρόλο ακραίου χαφ, ενώ γύρισε πίσω ο Αουγκούστο κι έπαιξε δεκάρι ο Μπίσεσβαρ.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν, αλλά δεν έκαναν φάσεις και στο 90′ άγγιξαν το 2-0. Ο Τσαρλς εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ από τα 30 και πλέον μέτρα και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τη Μίντιλαντ, όμως, με τη σειρά του, πρέπει να είναι πιο επιθετικός και κυνικός στο γήπεδό του για να αποκλείσει μία σκληροτράχηλη ομάδα, την πρωτοπόρο της Δανίας, που είχε έλλειψη ρυθμού, αλλά την έκανε την δουλειά της.

Διάβασε  Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-4 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας

 

Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Αντερσον, Ονιεντίκα, Εβάντερ (59’ Μάγιερ), Ντιρ (59’ Παουλίνιο), Ίσακσεν (69’ Τσαρλς), Σίστο (82’ Μαρόνι), Μπρουμάδο (69’Λιντ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Σίντκλεϊ (79’ Ελ Καντουρί), Κρέσπο, Ίνγκασον, Σβαμπ (69’ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας, Μιτρίτσα (46’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79’ Σοάρες), Άκπομ (85’ Τσόλακ).

Γιώργος Βένης