Άγγελος Αναστασιάδης: «Να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος στο κομμάτι των μεταμοσχεύσεων»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Super Fm:

Για την αγάπη που τρέφει ο κόσμος προς το πρόσωπό του: «Δέθηκα καί με τον κόσμο καί με την ομάδα. Υπάρχει από μόνη της μία δυναμική στα Γιάννενα που απορρέει από την αγάπη του κόσμου και την ιστορία της ομάδας».

Για το ότι εισακούστηκαν πολλά από τα όσα επεσήμαινε ως «κακώς κείμενα» όταν ήταν προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλάζοντας τα επόμενα χρόνια τη φιλοσοφία της ομάδας:«Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Παρακολουθώ τα δρώμενα στην ομάδα από πολύ κοντά, γιατί έχω καλές σχέσεις και με κάποια παιδιά της ομάδας, αλλά και τον κ. Νιαρχάκο. Τα μαθαίνω τα νέα και είμαι χαρούμενος που η ομάδα κάνει πράγματα, αν και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κι ακόμα περισσότερα. Έχει δυναμική και πρέπει να βάζει ψηλά τον πήχη. Τα κατάφερε κάποιες στιγμές, αλλά θα είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ο ΠΑΣ Γιάννινα σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα».

Για το αν λείπει κάτι για να το πετύχει αυτή την υψηλή σταθεροποίηση: «Πρέπει όλοι οι παράγοντες, διοίκηση, παίκτες, φίλαθλοι να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που έχουν και να την ενώσουν. Κανένας δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος του πουθενά. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που ηγείται, αλλά αυτός είναι το 3%. Το υπόλοιπο 97% είναι όλοι οι άλλοι που είναι γύρω από την ομάδα».

Για το τι του έλειψε από τα Γιάννενα: «Εγώ όταν ήρθαν θέλησα να ενώσω όλες τις πλευρές και να μη λειτουργούν μεμονωμένα. Αυτό έγινε. Μου λείπουν ο παλμός και η αγάπη για τον σύλλογο. Ένιωσα την αγάπη του κόσμου και την ανταπέδωσα. Αυτά μου λείπουν».

Για τον Κλάους Αθανασιάδη που τον έχει ζήσει από κοντά, λόγω ΠΑΟΚ και το αν μπορεί να αναγεννηθεί: «Αυτό εξαρτάται απ’ αυτόν. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα. Για ‘μενα είναι το πρώτο και σημαντικότερο, γιατί όταν γνωρίζεις που πας, τότε ανάλογα συμπεριφέρεσαι και δίνεις. Όταν συνειδητοποιήσει ο Κλάους και ο κάθε Κλάους ότι είναι σ’ έναν οργανισμό που έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις απ’ αυτόν, είναι υποχρεωμένος αυτές τις απαιτήσεις να τις κάνει πραγματικότητα. Είναι το δούναι και λαβείν, να καταλάβεις που βρίσκεσαι. Αν πεις ότι ‘εντάξει είμαι σε μια επαρχιακή ομάδα σαν όλες τις άλλες, που μπορεί αν ανέβουν ή να κατέβουν’, τότε ανάλογα κάνεις και αυτά που κάνεις. Όμως στα Γιάννενα πρέπει να συνειδητοποιεί ο καθένας τον ρόλο του».

Για τον Γιάννη Πετράκη: «Μου κάνετε μία ερώτηση που έχει την απάντησή της. Ο άνθρωπος έχει μεγάλη δυναμική ως προπονητής, αλλά κανείς δεν μπορεί μόνος του. Κανένας άνθρωπος στη γη δεν μπορεί μόνος του. Χρειάζεται σύμπνοια απ’ όλους για να πετύχει τους στόχους του».

Για το αν είχε στο παρελθόν κάποια κρούση για επιστροφή στον πάγκο του ΠΑΣ: «Ποτέ μα ποτέ. Πολλές φορές χρησιμοποιείται το όνομά μου από διάφορες ομάδες, αλλά για τα Γιάννενα δεν είχα ποτέ πρόταση από τη διοίκηση».

Για την απουσία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα: «Ίσως να γνωρίζετε ότι είχα ένα μεγάλο πρόβλημα με την υγεία της συζύγου μου που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Είναι πολύ μεγάλο το κομμάτι των μεταμοσχεύσεων και παρακαλώ όλη την κοινωνία των Ιωαννίνων να ευαισθητοποιηθεί. Κάνω μεγάλο αγώνα για τη δωρεά οργάνων. Παρακαλώ την Παναγιά και για ένα 39χρονο παλικάρι από τα Γιάννενα που δίνει κι αυτό παρόμοιο αγώνα. Έχω βάλει στόχο να διαδοθεί η δωρεά οργάνων. Βάζω κι εσάς μέσα στην προσπάθεια αυτή, να ασχολείστε και να το αναφέρετε όσο μπορείτε. Δίνουμε ζωή, είναι πολύς ο κόσμος που περιμένει με αγωνία. Το έχω πάρει προσωπικά το θέμα και θα παλέψω με όλους τους τρόπους να διαδώσουμε το μήνυμα».

Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για τη μεγάλη αγάπη που συνεχίζει να του τη δείχνει: «Να ξέρετε ότι είμαι και οπαδός της ομάδας. Στεναχωριέμαι και χαίρομαι μαζί τους. Εύχομαι καλή και υγιέστατη χρονιά σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε ο Μακεδόνας κόουτς.