Thursday, November 30g-point.gr

Αλέξανδρος Καλλέργης: Το προφίλ ενός νέου και ισχυρού επιχειρηματία με όραμα που αξίζει να αποτελέσει πρότυπο (Συνέντευξη)

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταφέρει, να αποτελεί σήμερα, έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες.

Διάδοχος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καλλέργη και άξιος συνεχιστής της μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης «Καλλέργης Μηχανήματα» στην Πάτρα, ο Αλέξανδρος Καλλέργης, έχει καταφέρει με τις πράξεις του, να συζητιέται για το επιχειρηματικό του έργο, το έντονο φιλανθρωπικό πρόσωπό του, που φροντίζει να κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και να αποτελεί πρότυπο για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να διαπρέψουν, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία μας χρόνια.

 

(Από παλαιότερη βράβευση-αναγνώριση και τιμής του Αλέξανδρου Καλλέργη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην φώτο με  τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Αγγελόπουλο)

 

Έχοντας βραβευτεί πολλάκις για τη δράση του, μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η πρόσφατη κίνηση του προς τους συνανθρώπους του, προσφέροντας απλόχερα 1.5 τόνους μοσχάρι σε άπορες οικονομικά οικογένειες της Πάτρας, ενώ πρωταγωνίστησε στην παράδοση μηχανημάτων υψίστης σημασίας στο Καραμάνδειο Νοσοκομείο, όπου παρέστη και η Φαίη Σκορδά, σε μία εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά, που τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Ένωσης Γυναικών Πάτρας!

 

(Στη διάρκεια παράδοσης μηχανημάτων υψίστης σημασίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Εκδήλωση που τελέστηκε υπό την Αιγίδα της ‘Ένωσης Γυναικών Πάτρας και παρέστη να συμβάλλει στον ιερό σκοπό και η Φαίη Σκορδά)

 

 

 

Το G-Point.gr, παρακολουθώντας την επιχειρηματική και φιλανθρωπική του δράση, θέλησε να μάθει περισσότερα πράγματα για τον ίδιο.

 Πώς έχετε καταφέρει σήμερα, αν και πολύ νέος ηλικιακά, να έχετε πετύχει στον επιχειρηματικό κλάδο που κινείστε;

«Με τη βοήθεια του θεού!»

Όλη η Πάτρα και οι γύρω περιοχές, μιλάνε για την έντονη φιλανθρωπική δράση σας… Πώς σας γεννήθηκε αυτό το συναίσθημα;

«Θεωρώ αδιανόητο να απολαμβάνω τις όποιες χαρές της ζωής μου, χωρίς πρωτίστως να μην έχω προσφέρει , έστω και το ελάχιστο, σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Το ότι βοηθάτε ευπαθείς μερίδες, μήπως είναι και ένας βαθύτατος προσωπικός σας στόχος, ώστε να τιμήσετε τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα σας;

«Προσπαθώ να στέκομαι -όσο και με όποιο τρόπο μπορώ-  στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας , ευγνωμονώντας τον άνθρωπο που μου έδωσε τη δυνατότητα αυτή».

Πρόσφατα δωρίσατε απλόχερα 1.5 τόνους μοσχάρι σε άπορα οικονομικά οικογένειες της Πάτρας, προκαλώντας τη συγκίνηση του δημάρχου.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Με το να στηρίξω την προσπάθεια της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, θεωρώ ότι υπάρχει συσπείρωση και δεν γίνεται να απέχουμε. Αυτές οι δυσκολίες και οι αγωνίες που, από τον Μάιο του 2010 που εισήλθαμε στον Μηχανισμό Στήριξης και στο ΔΝΤ, ορθώνονται ως βουνό καθημερινά μπροστά μας, είχαν και την ..θετική τους πλευρά (όσο μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) . Βοήθησαν ώστε να ξυπνήσει το χαμένο αίσθημα της αλληλεγγυότης, της συμπαράστασης και της αλληλοβοήθειας του Έλληνα. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, παρά μόνο ότι πάνω απ΄όλα είμαστε άνθρωποι . Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσω με την ίδια ζέση την προσπάθειά αυτή και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία.

Πώς είναι στην καθημερινότητά του ο Αλέξανδρος Καλλέργης;

«Όπως όλων των υπολοίπων απλών καθημερινών ανθρώπων. Τις περισσότερες ώρες στην καθημερινότητα μου τις περνώ δουλεύοντας. Στην οικογενειακή επιχείρηση με επωνυμία “Καλλέργης Μηχανήματα (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών, 45, Πάτρα 264 41), που ιδρύθηκε από τον πατέρα μου -Κ.Θ. Καλλέργη- στην Πάτρα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980και ανέλαβα εξολοκλήρου τα ηνία της αμέσως μετά τον θάνατο του.

Όταν δε μπορώ να ξεκλέβω λίγο ελεύθερο χρόνο, προσπαθώ να τον περάσω όμορφα και εποικοδομητικά».

 Υπάρχει κάποιος που σας έχει βοηθήσει μία στιγμή ανάγκης, όπως κάνετε αντίστοιχα και εσείς; 

«Ναι, ο ΘΕΟΣ και μόνο αυτός» !

Υπήρξαν άνθρωποι στην μέχρι σήμερα επιχειρηματική και φιλανθρωπική σας δράση, που ζηλόφθονα προσπάθησαν να σας κάνουν κακό;

«Το 95% των ανθρώπων που με προσέγγισαν. Αν και δεν μου κάνει καμία εντύπωση, καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που οτιδήποτε δεν μπορεί να το εξηγήσει και να συμπορευτεί μαζί του, το αφορίζει και τον δεικνύει ως πρόβατον ψωραλέον και αποφεύξιμον. Άλλωστε, αν διαβάσετε τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας μας, θα διαπιστώσετε ότι όσοι μετέπειτα αποδείχθηκαν σωτήρες, εκείνη τη στιγμή εκδιώχθηκαν, καταδικάστηκαν και διασύρθηκαν».

Παραμείνατε στον τόπο σας ενώ θα μπορούσατε να έχετε μετακομίσει στην Αθήνα όπου σίγουρα έχει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Γιατί το κάνατε αυτό;

«Γιατί αγαπώ την πόλη μου, όπως την αγάπησε και ο πατέρας μου. Ο οποίος, αν και μεγαλούργησε και διέπρεψε στην Ολλανδία και την υπόλοιπη Ευρώπη, την εγκατέλειψε για να ζήσει και να πεθάνει στην πόλη των Πατρών. Ενώ, φυσικά, μπορούσε να διαμείνει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου αυτός επιθυμούσε».

Όντας πολύ λαοφιλής στον τόπο σας, η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική είναι στα άμεσα σχέδιά σας;

 

«ΟΧΙ».

 

Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το προφίλ του επόμενου Δημάρχου της Πάτρας ;

 

«Δεν πιστεύω ότι είμαι άξιος για να κρίνω το ποιος είναι ο κατάλληλος για να διεκδικήσει και εντέλει να καταλάβει το δημαρχικό θώκο. Βέβαια, σαν ένας ενεργός πολίτης που σέβομαι το δικαίωμα της ψήφου, θα απαιτούσα ο οποιοσδήποτε έχει τέτοιες βλέψεις να διέπεται από κάποιες βασικές αρχές. Όπως παραδείγματος χάριν, της πρόνοιας, της ευταξίας, της αγάπης του για την πόλη. Που, πέραν της επιθυμίας, θα έχει και την ικανότητα να διαμορφώσει τα δεδομένα εκείνα, που θα αλλάξουν τον κόσμο των συμπολιτών μου προς το καλύτερο!»

 

Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι του Αλέξανδρου Καλλέργη;

«Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο θεός γελά. Οπότε, από μικρός δεν έκανα πολλά σχέδια. Από την άλλη, με πίστη και πολύ δουλειά κατάφερνα να υλοποιώ τον εκάστοτε στόχο μου.

Κλείνοντας, αν ήταν να κάνω μια ευχή, θα ζητούσα να γυρίσουμε στις δεκαετίες των 80-90. Σε εποχές που οι Έλληνες ήταν ανέμελοι, χαρούμενοι, ευδιάθετοι και με θετική ενέργεια. Που το πρωί πήγαιναν για δουλειά και το μεσημέρι που γυρνούσαν στην οικογένεια τους, η τσέπη τους ήταν γεμάτη λεφτά. Χωρίς ληστρικούς φόρους που μας έχουν επιβάλει σήμερα. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που βρέθηκαν στην εξουσία από το 2010 μέχρι σήμερα και ρέπει να πιστωθούν την έξοδο από τα μνημόνια».

 

( Με τη γυναίκα της ζωής του Τέτη Κοντογεωργοπούλου και τους γονείς του,  Κωνσταντίνο και Άρτεμις – Ειρήνη Καλλέργη)

Μια ακόμη τιμητική βράβευση. Στη συγκεκριμένηπερίπτωση, για την προσφορά του στην πυγμαχία

Σε τηλεοπτική του ομιλία

Με το Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ.Σταύρο Καλαφάτη, στα πλαίσια του οικονομικού φόρουμ ΜΟΝΕΥ SHOW, όπου είχε βαβευτεί για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

 

 

G Point