Αντετοκούνμπο: «Οι δυσκολίες της οικογένειάς μου με έκαναν killer στο παρκέ»

Ο 23χρονος ηγέτης των Μπακς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε όσους τον αποκαλούν κορυφαίο παίκτη της Ανατολής ή φαβορί για το βραβείο του MVP εστιάζοντας στη βελτίωσή του και την πρόοδο της ομάδας του.

Αναλυτικά, ο 23χρονος σταρ μίλησε για:

-το ότι πολλοί τον θεωρούν κορυφαίο παίκτη στην Ανατολή: «Κάποιοι θα πουν αυτό, άλλοι θα διαφωνήσουν. Εγώ είμαι αφοσιωμένος στη σκληρή δουλειά για να κάνω την ομάδα μου καλύτερη. Θέλουμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται».

-το αν αλλάζει κάτι η αποχώρηση του Λεμπρόν από την Ανατολή: «Ο στόχος είναι ο ίδιος. Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες, όπως οι Σέλτικς, οι Ράπτορς, οι Σίξερς και οι Πέισερς. Εμείς θα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι σαν ομάδα. Έχουμε εξαιρετική ομάδα, πολύ καλό προπονητή και ελπίζουμε σε μια καλή σεζόν κάνοντας ένα ακόμη βήμα μπροστά».

-το πού δούλεψε το καλοκαίρι: «Έχω δουλέψει πολύ στο σουτ και σε κάποιες κινήσεις στο ποστ, επίσης στο χειρισμό της μπάλας και θέλω να βελτιωθώ στο να βρίσκω καλύτερα τους συμπαίκτες μου όταν έχω να αντιμετωπίσω δύο ή και τρεις αντιπάλους. Θέλω να γίνω συνολικά καλύτερος παίκτης».

-το ότι έχει δολοφονικό ένστικτο στο παρκέ: «Αυτό προέρχεται από την οικογένειά μου. Βλέποντας τους γονείς μου να παλεύουν καθημερινά και να δουλεύουν σκληρά για μένα και τα αδέρφια μου προκειμένου να έχουμε φαγητό στο τραπέζι. Έπρεπε κι εγώ να κάνω τα πάντα. Σε ό,τι κάνω προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να είμαι… killer, γιατί στο τέλος της ημέρας, αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν θα έχεις φαγητό στο τραπέζι».

-το ποιοι παίκτες επηρέασαν την καριέρα του: «Παρακολούθησα πολύ τον Πίπεν, τον Μάτζικ, τον Ντουράντ και τον Πιρς. Επίσης έβλεπα πολύ τον ΜακΓκρέιντι και τον Γκαρνέτ».

-την επιλογή του στο εξώφυλλο του NBA 2K19: «Ένιωσα φανταστικά, γιατί υπάρχουν στο εξώφυλλο πολλά στοιχεία από το πού προέρχομαι και την οικογένειά μου. Είναι μια σπουδαία συνεργασία. Είναι κάτι που ονειρευόμουν κι εύχομαι και άλλοι παίκτες εκτός ΗΠΑ να τα καταφέρουν».

-το πόσο σημαντικό είναι να χτίσει ένα εμπορικό όνομα (brand): «Είναι σημαντικό, αν θες να κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Προσπαθώ να είμαι αυθεντικός. Πολλοί προσπαθούν να χτίσουν ένα brand, αλλά δέχονται κακές συμβουλές και δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους».