Απίστευτο: Έλληνας ποδοσφαιριστής πλαστογράφησε τη διαθήκη του αδερφού του!

Μπορεί να είχε βάλει πολλά γκολ στην καριέρα του ως επιθετικός μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου, ωστόσο ο γνωστός ποδοσφαιριστής Γ.Γ. βρέθηκε στην πρωτόγνωρη γι’ αυτόν θέση του… αμυντικού στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά το «πέναλτι» στο οποίο υπέπεσε και τον έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απάτη και πλαστογραφία!

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής έδωσε τα διαπιστευτήριά του σε άλλους μεγάλους συλλόγους της Α’ Εθνικής, τη φανέλα των οποίων φόρεσε με επιτυχία, όπως ο Αρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανσερραϊκός και ο Πιερικός. Ομως, κατηγορήθηκε για πλαστογραφίες που έγιναν στη διαθήκη του αδερφού του, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα ορφανό παιδί και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προτού καλά καλά στεγνώσουν τα δάκρυα για τον χαμό του αδερφού του, ο 35χρονος (σήμερα) σέντερ φορ πλαστογράφησε τη διαθήκη του και τη χρησιμοποίησε προς όφελός του.

Οπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, μάλιστα, έβαλε αρκετή… φαντασία για να καρπωθεί μερίδιο από την περιουσία του εκλιπόντος!

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως για όλα τα παραπάνω βρέθηκε μπλεγμένος καθώς είχε πλήρη άγνοια γύρω από τέτοιου είδους υποθέσεις και πως κοιτούσε μόνο τη δουλειά του, δηλαδή το ποδόσφαιρο έχοντας ως στόχο ακόμα και την Εθνική ομάδα. Δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον εισαγγελέα μα ούτε και τους εφέτες. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρόεδρος του δικαστηρίου του ανέφερε μετά την εκφώνηση της απόφασης, πως αυτά που ισχυρίστηκε δεν αποδείχθηκαν και τον τιμώρησαν βάσει των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους. Στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο πατέρας του, ο οποίος είχε επίσης καταδικαστεί στο πρώτο δικαστήριο, όμως απεβίωσε ώσπου να εκδικαστεί η έφεση.

Ο αδερφός του ποδοσφαιριστή είχε επενδύσει τις οικονομίες του σε μια εταιρία στη Λάρισα. Είχε ποσοστό ύψους 54%. Κάποια στιγμή όμως σε ένα άτυχο παιχνίδι της μοίρας, φεύγει από τη ζωή. Μερικούς μήνες μετά εμφανίζεται η διαθήκη του. Δεν ήταν όμως γνήσια αλλά πλαστή καθώς τη συνέταξε ο ίδιος του ο αδερφός, με παρότρυνση του πατέρα, σύμφωνα με το σκεπτικό του πρώτου δικαστηρίου. Η διαθήκη εγκρίνεται και από το αρμόδιο τότε Πρωτοδικείο. Εξαπατήθηκε και ο πρόεδρός του.

Σύμφωνα με τη διαθήκη, λοιπόν, φερόταν ο ποδοσφαιριστής ως κληρονόμος της εταιρικής μερίδας στη Λάρισα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με το δικαστήριο έβλαψε νύφη, ανιψιά αλλά και τους πρώην συνεταίρους του αδερφού του στην εταιρία, κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ. Η υπεράσπιση ωστόσο διατεινόταν πως τα χρήματα αυτά πήγαιναν στην εταιρία.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ…

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής ανέφερε πως «Είχα πλήρη άγνοια για ό,τι γινόταν. Δεν θυμόμουν τίποτα. Ασχολιόμουν μόνο με το ποδόσφαιρο. Κοιτούσα πολύ τη δουλειά μου γιατί υπήρχε περίπτωση ακόμα και να παίξω στην Εθνική ομάδα».

Αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα λειτουργούσε ποτέ εις βάρος της νύφης του και της μικρής ανηψιάς του πρόσθεσε ότι «ο πατέρας μου εξαπατήθηκε από δικηγόρο. Ακόμα πληρώνουμε μέχρι και σήμερα. Εμένα με έπεισαν να το κάνω και καλά για να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί η εταιρία. Με κούραζαν με τα τηλέφωνα συνέχεια ενώ έπρεπε να κοιτάζω το ποδόσφαιρο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού εξήγησε πως όλα έγιναν με σκοπό να προχωρήσει η εταιρία και πως στη συνέχεια του την «έστησαν» ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν είχε σκοπό να βλάψει ούτε την εταιρία μα ούτε και τη χήρα. Αυτός απλά αντέγραψε ένα κείμενο που του έδωσαν εις γνώση όλων για να προχωρήσει η εταιρία».

*Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία και απάτη. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για τις δύο πράξεις με τριετή αναστολή.

Πηγή: espressonewsΕλευθερία

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy