Αθέτηση Αλαφούζου: Που πήγαν τελικά τα χρήματα από την πώληση του Βιγιαφάνιες

 

Στην εφορία, που ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει πως αναλαμβάνει να πληρώνει εκείνος, πήγε το μεγαλύτερο μέρος της προκαταβολής από την πώληση του Λούκας Βιγιαφάνιες.

 

O Γιάννης Αλαφούζος όταν τον Σεπτέμβρη δήλωσε πως σταματάει να χρηματοδοτεί τον Παναθηναϊκό είχε ξεκαθαρίσει πως την εφορία προτίθεται να την πληρώνει εκείνος. Κάτι τέτοιο μάλιστα είχε γίνει πραγματικότητα τους προηγούμενους μήνες.  Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν συνέβη στην τελευταία δόση της εφορίας καθώς αυτή πληρώθηκε από την προκαταβολή που έλαβε ο Παναθηναϊκός από την Αλάνιασπορ για την μεταγραφή του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για να κλείσουν τρύπες όπως να πληρωθούν οι δόσεις των παικτών που έχουν κάνει προσφυγή και απειλούν με επιβολή ποινής αφαίρεσης βαθμών. Κάτι τέτοιο, τελικά όμως δεν συνέβη γιατί όπως είπε και ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου, στο δικαστήριο την Τρίτη, με τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τις μεταγραφές πληρώθηκε η εφορία.

Να σημειωθεί πως οι συνεργάτες του μεγαλομετόχου τόνιζαν πως με τα χρήματα αυτά πληρώθηκε μεν η εφορία, ωστόσο, θα ήταν χρήματα που στη συνέχεια θα έβαζε ο Γιάννης Αλαφούζος για να πληρωθούν άλλες ανάγκες ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα φανεί στη συνέχεια.

Πηγή:SDNA