Αυτές είναι οι κερδισμένες και οι χαμένες εκπομπές του Open

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη επίσημη του νέου προγράμματος του Open, οι μετρήσεις στους πίνακες της Nielsen αποδεικνύουν ότι κάποιες από τις καινούργιες εκπομπές αποκτούν το δικό τους κοινό στο καθημερινό πρόγραμμα. Αντίστοιχα, για κάποια άλλα από τα φορμάτ, τα νούμερα δεν είναι καλός οιωνός για το μέλλον τους.

Μία από αυτές που «κερδίζουν» συνεχώς έδαφος, η ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 05.30» με τους Αμαλία Κάντζου και Βαγγέλη Γιακουμή. Οι δύο δημοσιογράφοι συντροφεύουν το κοινό για μιάμιση ώρα και η τηλεθέασή τους συνήθως ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο του σταθμού. Για παράδειγμα, χθες Δευτέρα, συγκέντρωσαν 10,1% στο σύνολο και 12,4% στο δυναμικό κοινό, σε μία ημέρα όπου το Open στο σύνολο των τηλεθεατών 18-54 σημείωσε 5,8%.

Ανοδική πορεία, στο καθημερινό πρόγραμμα, σημειώνει ο Νίκος Μουτσινάς με το ψυχαγωγικό του φορμάτ «Για την παρέα». Από τις 15.00 έως και τις 16.30, ο ηθοποιός και παρουσιαστής σχολιάζει με το δικό του καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στη σόουμπιζ και την TV, φιλοξενεί καλεσμένους στο στούντιο και βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν αργά αλλά σταθερά. Χθες Δευτέρα, σημείωσε 7% στο σύνολο και 9,9% στο δυναμικό κοινό.

Όσον αφορά στη μυθοπλασία και την ταινιοθήκη του Open; Το δικό της μερίδιο τηλεθεατών έχει η σειρά «Criminal Minds», που προβάλλεται καθημερινά από τις 23.50 έως και τις 01.45, συγκεντρώνοντας ποσοστά μεγαλύτερα του 14% στο δυναμικό κοινό.

Στον αντίποδα των παραπάνω, υπάρχουν και αυτά τα πρότζεκτ που κινούνται σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα με τον ανταγωνισμό να τους παρασύρει. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη, χθες, έφτασε το 5,3% στο σύνολο και μόλις 3% στο δυναμικό κοινό, την ίδια ώρα που ο Αντώνης Σρόιτερ σημείωνε 23,2% και 20,7%.

Χαμηλές πτήσεις κάνει και ένα από τα πολυαναμενόμενα σίριαλ του καναλιού, ο «Πρίγκιπας της φωτιάς». Η σειρά δεν καταφέρνει να ξεπερνά το 5% στην prime time ζώνη, χωρίς να μπορεί να σταθεί με το κεφάλι ψηλά στις σειρές του ανταγωνισμού και στα ριάλιτι-σόου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται βέβαια και τα μουσικά φορμάτ του Open, «X Factor» και «La Banda», που ίσως φέρουν χαμόγελα στο κανάλι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy