Αυτοπροσώπως στο δικαστήριο ο Μαρινάκης – Τι τους ζήτησε

Ο εφοπλιστής παρουσιάστηκε χθες αργά το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πειραιά για την επικύρωση ή όχι της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor1.

 Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη Εισαγγελέας Πειραιά ολοκληρώνοντας την έρευνά της κατέληξε στην άσκηση διώξεων με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για εμπλοκή του εφοπλιστή και των συνεργατών του στην υπόθεση του πλοίου Noor1, την αγορά και την μεταφορά του φορτίου των τουλάχιστον 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα.

 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του πολιτικού Τύπου, ο Β.Μαρινάκης ζήτησε να μην του επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επικαλούμενος ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και τις σοβαρές επαγγελματικές του δραστηριότητες στο εξωτερικό οι οποίες θα πληγούν, ενώ φέρεται να δήλωσε ότι είναι πολιτικά διωκόμενος.

Δεν έγινε γνωστό αν επανέλαβε και προς την Εισαγγελέα τον ισχυρισμό περί σκευωρίας, αλλά έμεινε μόνο στο ότι πλήττονται τα επαγγελματικά του συμφέροντα αν του απαγορευτεί η έξοδος από την Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό τα βαπόρια του Έλληνα εφοπλιστή είναι όλα υπό ξένη σημαία και οι επιχειρήσεις του έχουν έδρα και στις ΗΠΑ. Η απόφαση του συμβουλίου τόσο για τον Β.Μαρινάκη όσο και για τους τρεις συνεργάτες του αναμένεται σε λίγες μέρες.

Στο μεταξύ ο Β.Μαρινάκης μέχρι το βράδυ της Μ.Πέμπτης (5/4) οφείλει να έχει παραδώσει το διαβατήριό του ειδάλλως κινδυνεύει με αυτόφωρο.

Πηγή:SDNA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy