Χατσερίδης: Αν συνεχίσω να παίζω τόσο λίγο, γιατί να μείνω στον ΠΑΟΚ;

Στην Ουκρανική ιστοσελίδα tribuna.com έκανε δηλώσεις ο Χατσερίδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα θέματα που τον απασχολούν αυτό το διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα.

Αρχικά τόνισε: «Γεννήθηκα στην Ουκρανία, όχι, δεν είμαι Έλληνας. Έχω ένα επίθετο που είναι ελληνικό, ξέρω μόνο μερικές λέξεις στα ελληνικά. Πιστεύουν εκεί ότι είμαι Έλληνας, με λένε «Χάτσε». Ίσως δεν σκέφτονται, δεν ξέρω, αλλά δεν είμαι καθόλου Έλληνας».

Για την γλώσσα και την επικοινωνία του, τόνισε: «Όλοι στην ομάδα μιλάνε αγγλικά εκτός από εμένα. Αλλά είμαι σε διαδικασία εκμάθησης, έχω μαθήματα 3-4 φορές την εβδομάδα. Η ομάδα με δέχτηκε κανονικά, ο Εβγέν Σάκχοφ με βοήθησε πολύ και συνεχίζει να με βοηθάει».

Αργότερα έθιξε και το θέμα διαβατηρίου του, αποκαλύπτοντας κάτι ιδιαίτερο, πραγματοποιώντας και μία αναφορά στη συμμετοχή του: «Είναι κακό που δεν έχω ελληνικό διαβατήριο. Λόγω του ορίου, μερικές φορές δεν μπαίνω στην αποστολή. Μου προσφέρουν ελληνικό διαβατήριο, αλλά δεν το χρειάζομαι. Δεν ξέρω τι θα συμβεί το χειμώνα, αλλά αν συνεχίσω να παίζω τόσο λίγο, τότε γιατί να μείνω στον ΠΑΟΚ; Θέλω να αγωνίζομαι Τα πάντα μου ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ, αλλά θέλω απλώς να παίξω περισσότερα ματς».

Στο τέλος μίλησε και για ένα γεγονός που έγινε μετά τον αγώνα Σπαρτάκ Μόσχας-ΠΑΟΚ: «Την ώρα που πηγαίναμε να χαιρετήσουμε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάποιοι Ρώσοι από την διπλανή εξέδρα άρχισαν να προκαλούν. Γνωρίζω ρώσικα και κατάλαβα ότι μου φώναζαν «έλα εδώ» και μου έδειχναν δάχτυλα. Συνήθως συγκρατούμαι αλλά μου ήταν αδύνατο να μην δείξω κάποια αντίδραση. Και έτσι τους έδειξα τις επικαλαμίδες μου.

Στη συνέχεια είχα προβλήματα με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ο γιος του επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο μου, Βαντίμ Σαμπλί και του είπε: «ο πατέρας μου είναι Ρώσος και η ενέργεια του ποδοσφαιριστή ήταν ασέβεια. Του απάντησα πως δεν είχα καμία διάθεση να δείξω ασέβεια. Με προκάλεσαν και με την κίνηση μου ήθελα να δείξω ότι είμαι Ουκρανός και αγαπώ την Ουκρανία».