Δεκατρία χρόνια από το τρίποντο του Διαμαντίδη με Γαλλία (video)

Με 47 δευτερόλεπτα να απομένουν, το κάρφωμα του Ντιαό έφερνε τη Γαλλία στο 62-55 και με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στη Σερβία. Όμως η ομάδα των ανατροπών δεν είχε καταθέσει τα όπλα. Ο Ζήσης κερδίζει φάουλ σε προσπάθεια για τρεις από τον Ζελαμπάλ και δεν λαθεύει (62-58 στα 40’’). Ο Πάρκερ χάνει δύο βολές (!), ο Παπαλουκάς κάνει λάθος αλλά οι Γάλλοι τον μιμούνται και ο Παπαδόπουλος με κάρφωμα φέρνει το παιχνίδι στο καλάθι (62-60 στα 27’’). Ο Πάρκερ δεν μας χαρίζεται ξανά από τη γραμμή (64-60 στα 26’’), αλλά ο «Τεό» απαντά αμέσως με σόλο και λέι απ (64-62 στα 18’’). Ο Ριγκοντό βάζει μόνο τη μία βολή (65-62 στα 13’’) και ο Ντιαό σταματά ανεξήγητα το χρονόμετρο στέλνοντας τον Παπαλουκά στις βολές. Εκείνος με 2/2 φέρνει την απόσταση στον πόντο (65-64 στα 13’’) και αμέσως μετά θυσιάζεται κάνοντας το πέμπτο του φάουλ στον Ριγκοντό για να σταματήσει το χρονόμετρο στα 11’’. Ο Γάλλος γκαρντ χάνει την πρώτη βολή, βάζει τη δεύτερη (66-64) και η Εθνική έχει την ευκαιρία για την οποία προσπάθησε τόσο. Ο Ζήσης διεισδύει, τραβά δύο αντιπάλους πάνω του και πασάρει πίσω του στον Διαμαντίδη. Εκείνος σηκώνεται μπροστά στον Πάρκερ και το «μπουμπουνίζει» (66-67) στα 3’’. Ο Ριγκοντό δεν προλαβαίνει καν να πετάξει την μπάλα από το κέντρο και η Εθνική πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό.

Και λίγες ώρες μετά, με φτερά στα πόδια, «καθαρίζει» στον τελικό τη Γερμανία και επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 18 χρόνια.

Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy