Δικαίωση για ΠΑΟΚ:Υπεγράφη το προεδρικό διάταγμα για τη Νέα Τούμπα!

Το πολυπόθητο και… πολύπαθο προεδρικό διάταγμα για τη Νέα Τούμπα υπεγράφη βάση των τελευταίων πληροφοριών αν και η όλη διαδικασία μέχρι τις τελικές υπογραφές καθυστέρησε χαρακτηριστικά δοκιμάζοντας την υπομονή του «ασπρόμαυρου» οργανισμού.

Σήμερα (7/6) ήρθε η μεγάλη μέρα όπου ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά προκειμένου να ξεκινήσει το μεγαλόπνοο έργο της ανέγερσης του νέου σταδίου.

Ειδικότερα, η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» ώστε να αρχίσει ο προγραμματισμός για την έναρξη των εργασιών.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται και από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα,  με τον ίδιο να προσυπογράφει τις εξελίξεις κάνοντας λόγο για μία «σημαντική εκκρεμότητα» που κλείνει θετικά για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Στην παρούσα φάση αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να λάβουν επίσημη μορφή οι εξελίξεις που αφορούν το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Προ ημερών έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που αφορά την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του δήμου Θεσσαλονίκης, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ.

Με το ΠΔ επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιβάλλουσα περιοχή του γηπέδου, τη λεγόμενη Αλάνα της Τούμπας.

Το σχέδιο ΠΔ, όπως έκρινε το ΣτΕ, ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου 4447/2016.

Όπως αναφερόταν στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion Leagne και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).

Με τον νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου.

Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, η επισκεψιμότητα στο νέο γήπεδο μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας, ανέφερε το ΣτΕ στην εισήγησή του.

Με την έκδοση του ΠΔ ο ΠΑΟΚ πλέον έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει τις διαδικασίες για την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Μένει να φανεί το πόσο σύντομα θα μπουν… μπουλντόζες στην Τούμπα και, εφόσον τρέξει τις διαδικασίες ο Δικέφαλος, το πού θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη σεζόν και τα χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση του φιλόδοξου πρότζεκτ.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy