«Έφτυναν και έσπρωχναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ»

Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος, , Μιγκέλ Μοργκάδο βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και περιέγραψε τη… ζούγκλα που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι κατά την άφιξη του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ιστοσελίδα 24.sapo.pt:

«Κοιτάζοντας γύρω από το στάδιο, ειδικά στην πόρτα από την οποία ερχόντουσαν οι ομάδες, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί προετοιμαζόντουσταν για πόλεμο» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Τα οχήματα της αστυνομίας κόλλησαν μεταξύ τους, σε απόσταση λίγων εκατοστών, δημιουργώντας ένα τοίχος. Υπήρχαν και άνδρες με μπλε και πράσινες στολές, οπλισμένοι με κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δακρυγόνα και ασπίδες.

Τα σημάδια θυμίζουν άλλες χώρες, όπου οι βίαιες διαδηλώσεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Το μαυρισμένο μάτι ενός αστυνομικού είναι ο καλύτερος «μάρτυρας» για τις συνθήκες που επικρατούσαν. Μερικοί διώχνουν την πίεση και το άγχος με ένα τσιγάρο. Αλλοι μιλούν λίγο μεταξύ τους».

Μετέφερε, ακόμη, τα γεγονότα όταν έφτασε η αποστολή του ΠΑΟΚ στο γήπεδο: «Το πούλμαν, χωρίς χρώματα και το όνομα της ομάδας, έφτασε συνοδευόμενο από αυτοκίνητα με σειρήνες. Μερικά δευτερόλεπτα πιο πριν μας είπαν να εγκαταλείψουμε τον χώρο λόγω της βροχής από αντικείμενα και του τεταμένου κλίματος.

Το λεωφορείο πλησίασε στο γήπεδο και οι παίκτες περπάτησαν μεγάλη απόσταση με τα πόδια. Είδαμε φτυσίματα και σπρωξιές και επικράτησε μία χαοτική κατάσταση. Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Αμπέλ Φερέιρα έκανε αναφορά σε αυτά τα γεγονότα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy