Εκτός της «μαύρης» λίστας της UEFA ο Ιβάν!

Ρεπορτάζ με ιδιαίτερη σημασία για ρωσικής καταγωγής ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων φιλοξενεί η γνωστή ιταλική εφημερίδα, με ιδιαίτερη αναφορά στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη τον οποίο η UEFA δεν έχει στη μαύρη λίστα.

Δεν συμμερίζεται η UEFA τις… αγωνιώδεις προσπάθειες ελληνικών κύκλων να εμπλέξουν τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ σε παράνομες δραστηριότητες. Αντιθέτως όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Gazzetta dello Sport» ο Ιβάν Σαββίδης, όπως και οι Βαλερί Όιφ της Φίτεσε και Μαξίμ Ντεμίν της Μπόρνμουθ δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη «μαύρη» λίστα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει για τον Ιβάν Σαββίδη πως «ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ από το 2012 εργάζεται στην Ελλάδα».

«Γεννημένος στη Γεωργία, σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Ροστόφ. Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολυτομεακού ομίλου «AGROCOM», με επιχειρήσεις στη Ρωσία και στροφή στο real estate στην Ελλάδα», συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, η οποία εν συνεχεία επισημαίνει: «Βουλευτής στη ρωσική Δουμά, με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο ήταν από το 2003, έως και το 2011. Ο Σαββίδης, ο Βαλερί Όιφ της Φίτεσε και ο Μαξίμ Ντεμίν της Μπόρνμουθ δεν βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

Να σημειωθεί πως στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, αλλά και στον Αλισέρ Ουσάνοφ που είχε είχε καταλυτικό ρόλο στις μεγαλύτερες χορηγίες της Έβερτον, η οποία αποφάσισε να διακόψει όλες τις συμφωνίες με τους Ρώσους.

Επίσης υπάρχουν επισημάνσεις και για τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ο οποίος έχει τη Μονακό και το ελληνικό νησί, Σκορπιό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy