Ελ Καντουρί: «Θα ήθελα δυνατούς αντιπάλους στον όμιλο»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαροκινός άσος στη Nova

Για τα συναισθήματά του μετά τον αποκλεισμό από τη Μπενφίκα: «Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένοι όλοι, καθώς θα μπορούσαμε να πάρουμε εμείς την πρόκριση. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά».

Για το τι κρατάει από το «ταξίδι» στο Champions League: «Το πρώτο τέταρτο με τη Σπαρτάκ Μόσχας ήταν πολύ καλό, όπως και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν κάτι που κρατάω στη μνήμη μου».

Για το πως πρέπει να διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ την όλη εξέλιξη: «Λίγοι ίσως περίμεναν ότι θα φτάναμε στους ομίλους, και πολλοί έλεγαν ότι δεν έχουμε την ποιότητα της Μπενφίκα. Υπάρχει ίσως απογοήτευση από τον αποκλεισμό, αλλά υπάρχει και περηφάνια για την προσπάθεια που κάναμε και γενικά για την ομάδα μας».

Για την ανταπόκριση του κόσμου μετά την ήττα από τους Πορτογάλους: «Η αντίδραση του κόσμου ήταν εκπληκτική. Ήταν μαζί μας και στα 6 ματς, εντός κι εκτός έδρας. Ήταν κι αυτοί στεναχωρημένοι από τον αποκλεισμό, αλλά η αντίδραση τους ήταν απίστευτη. Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά στην Ευρώπη, αλλά για εμάς ήταν κάτι φοβερό».

Για τη συνέχεια στην Ευρώπη: «Εμείς θα προετοιμαστούμε και για αυτή τη διοργάνωση, όπως κάναμε στο Champions League. Είναι μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο κόσμος έχει ενδιαφέρον. Ελπίζω να έχουμε έναν καλό όμιλο, να γίνουν όμορφα παιχνίδια και ο κόσμος να χαρεί. Υπάρχουν άλλωστε και γνωστές ομάδες, όπως η Άρσεναλ, η Τσέλσι και άλλες».

Για το τι προτιμά ο ίδιος: «Αν εξαρτάται από εμένα, θα επέλεγα δυνατούς αντιπάλους, ώστε να μετρήσουμε κι εμείς τις δυνάμεις μας. Κι αν καταφέρεις να περάσεις από έναν τέτοιο όμιλο θα είναι πολύ καλό για το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της ομάδας και τις ικανότητές της».

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμη μείον βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος είναι μια πολύ καλή ομάδα, μας δυσκόλεψε και πέρσι, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

Για το πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από το Champions League στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Πρέπει να γυρίσεις τον διακόπτη άμεσα για να μπορέσεις να ανταποκριθείς. Ο Πανιώνιος, όπως είπα, είναι πολύ καλή ομάδα, τερμάτισε στην 5η θέση και θα πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα».