Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία σκέφτονται να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ 2030

Τις σκέψεις για διεκδίκηση από κοινού μία μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης σε βάθος 10ετίας, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στην τετραμερή σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στη Βάρνα, συζήτησε για την εξέλιξη των Βαλκανίων και την σύμπραξη μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε τη σημασία που αποδίδουμε στην ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά ειδικότερα της Σερβίας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων χωρών», αναφερόμενος στην προοπτική ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης και συνεισφοράς με την αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας, μετατρέποντάς τη σε σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό, εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό διαμετακομιστικό κόμβο.

Επίσης, τόνισε πως: «Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε από κοινού οι 4 χώρες μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας».

Αυτό, από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ερμηνεύτηκε ως σκέψεις για το Μουντιάλ του 2030! Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 υπάρχει ήδη η κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης, ενώ η ομοσπονδία της Ιρλανδίας, γνωστοποίησε πως θα σταθεί στο πλευρό των Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Β.Ιρλανδίας, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής υποψηφιότητας για το ίδιο Μουντιάλ. Επιπλέον σκέψεις κάνουν για κοινή πρόταση Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο.