«Ελπίζω να μη θρηνήσουμε θύματα»: Βουλευτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ντέρμπι

Το να… φωνάζει ένας πολιτικός, ότι με αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο, θα θρηνήσουμε θύματα δεν είναι και λίγο πράγμα. Ιδιαίτερα όταν σε λίγες ημέρες υπάρχει το κρίσιμο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και ήδη έχουν ανεβεί οι τόνοι για τη διαιτησία. Ο Πέτρος Κωνταντινέας όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας στο Metropolis 95.5.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, και θύμα εγκληματικής ενέργειας στο παρελθόν, υποστήριξε ότι πλέον έχει χαθεί κάθε έννοια του αθλητισμού και της άμιλλας τονίζοντας ότι όλες αυτές οι ενέργειες αμαυρώνουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τέλος, επισήμανε ότι θα πρέπει οι παράγοντες του ποδοσφαίρου να καταδικάσουν τα γεγονότα, να πάρουν μέτρα και η Πολιτεία να κάνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για αυτούς που το αγαπάνε φτάνουμε στο σημείο να γίνονται τέτοια. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει σχέση με το ποδόσφαιρο αφού τα θύματα έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Ελπίζω να μην έχουμε θύματα. Δε θα τους περάσει.

Έχει χαθεί κάθε έννοια του ευγενούς αθλητισμού και της άμιλλας. Πρέπει να καταλάβουν ότι όπως πάει σε δύο τρία χρόνια δε θα πατάει κανείς στο γήπεδο. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές ομάδες να το διεκδικούν. Δυστυχώς αυτές οι ενέργειες αμαυρώνουν το πρωτάθλημα. Πρέπει οι πρόεδροι των τεσσάρων ομάδων και οι παράγοντες να πάρουν μέτρα και δεύτερον η Πολιτεία να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο, θα το ζητήσω εγώ προσωπικά. Το σημαντικότερο είναι να μην τους περάσει ο εκφοβισμός, να μην χάσουμε την έννοια του ποδοσφαίρου που είναι απλά ένα παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι».

Πηγή:sportdog.gr