Έπαιξαν μπάσκετ στη ΔΕΘ και σκόραραν για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Η γνώση, η έμπνευση κι η ανακάλυψη έχουν κάθε φορά την τιμητική τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κι η 83η διοργάνωσή της (8-16/9) δε θα μπορούσε να διαφέρει σε τίποτα. Πολιτικοί, αξιωματούχοι και μεγάλες δόξες του αθλήματος βρήκαν τον τρόπο να χωρέσουν και το μπάσκετ σε αυτή και, μάλιστα, για ιερό σκοπό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κι ΑθλητισμούΓιώργος Βασιλειάδης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕλλάδαΤζέφρι Πάιατ, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕΕυάγγελος Γαλατσόπουλος, ονόματα-θρύλοι του μπάσκετ όπως οι Παναγιώτης ΓιαννάκηςΜπάνε ΠρέλεβιτςΘοδωρής Παπαλουκάςκαι Δημήτρης Διαμαντίδηςσυγκεντρώθηκαν στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και πήραν στα χέρια τους την πορτοκαλί μπάλα με στόχο την υποστήριξη του έργου της “Κιβωτού του Κόσμου”. Παρών ήταν, φυσικά, κι ο Πάτερ Αντώνιοςιδρυτής της “Κιβωτού του Κόσμου” το 1998, ενώ το σκηνικό δε θα ήταν το κατάλληλο χωρίς την παρουσία παιδιών.

AdTech Ad

Περισσότερα από 150 παιδιά των ακαδημιών του Άρη, του Ηρακλή και της ΔΕΚΑ (10Α) του Νίκου Χατζηβρέττα γέμισαν με φωνές και χαμόγελο το χώρο και με πολλά εύστοχα σουτ το καλάθι. Κάθε ένα σήμαινε κι από ένα συμβολικό ποσό υπέρ της “Κιβωτού του Κόσμου”, ενώ οι κ.κ. Βασιλειάδης, Πάιατ κι οι μεγάλες δόξες του αθλήματος, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, φρόντισαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, τόσο σε ευστοχία, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης με ένα τρίποντο βγαλμένο από την εποχή του “βάλ’ το, αγόρι μου”, όσο και σε ποσό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σκόραρε για €2.000. Ο Πρέσβης της τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ δεν έδωσε μόνο, πήρε κιόλας, αφού παρέλαβε από τα χέρια του κ. Γιώργου Βασιλειάδη μία φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με το “83” και το επώνυμό του στην πλάτη.

Λίγο μετά ήταν ώρα για τον Υφυπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού να παραδώσει και κάτι άλλο, την επιταγή των €10.000 στον εξίσου εύστοχο Πάτερ Αντώνιο.

Η διοργάνωση των δράσεων έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού σε συνεργασία με το Eurohoops Events.