ΕΠΟ: «Ο Μπένετ πήρε την απόφαση αντικατάστασης στο ΑΕΚ-Άρης»

Δύο ημέρες μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα που οδήγησαν στην αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης κι αφού είχαμε βροχή ανακοινώσεων από τις ομάδες της Super League 1, η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει τη δική της θέση.
Η οποία ουσιαστικά είναι: «… η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και ο κ. Μπένετ αποφάσισε μόνος του». Αυτό πάντως που δεν εξηγεί στην ανακοίνωση της η ΕΠΟ είναι με ποια κριτήρια ή με ποια στοιχεία ο Άγγλος αρχιδιαιτητής οδηγήθηκε σ’ αυτήν την απόφαση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την αντικατάσταση των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.
1. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την σχετική πρόβλεψη της Ολιστικής Μελέτης, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι ορισμοί των διαιτητών είναι ανέλεγκτοι από την ΕΠΟ.
2. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΠΟ ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ.
3. Ο κ. Μπένετ, ως αρχιδιαιτητής, λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση από την νυν Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, να σέβεται τις αποφάσεις του, εγγυώμενη την θεσμοθετημένη ανεξαρτησία του.
4. Η αποτελεσματικότητα, ακριβώς, των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy