Έρχονται αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας

Τη μείωση των αγώνων στο Κύπελλο Ελλάδας επιθυμεί η Σούπερ Λίγκα, κάτι που θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ

Οι αλλαγές που έχει εισηγηθεί μεταξύ άλλων η Σούπερ Λίγκα στον τρόπο διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας θα συζητηθούν μεθαύριο, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Όπως γράφει σήμερα η Live Sport, μία από τις αλλαγές που έχει προτείνει η διοργανώτρια αρχή είναι η μείωση των αγώνων στη δεύτερη τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, με τους αγώνες να είναι νοκ-άουτ μέχρι την ημιτελική φάση του θεσμού.
Δηλαδή, η φάση των «16» και των «8» να μην περιλαμβάνει διπλούς αγώνες, όπως διεξάγεται φέτος το Κύπελλο. Μάλιστα, η πρόταση που έχει πέσει στο ταπέζι είναι η θεωρητική «ισχυρή» ομάδα να παίζει στην έδρα της αδύναμης, ώστε το παιχνίδι να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Αξίζει να σημειωθεί πως παλιότερα, η Σούπερ Λίγκα είχε προτείνει οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη να συμμετέχουν στο θεσμό από τη φάση των «16» και μετά, μία πρόταση που είχε απορριφθεί από την ΕΠΟ.

Ο λόγος ήταν καθαρά οικονομικός, ώστε μην χαθεί ένα σημαντικό μέρος από τα δικαιώματα της διοργάνωσης και είναι κάτι που δεν θα έχει τύχη αν προταθεί εκ νέου.

Πηγή: sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy