Έρευνα-ΣΟΚ: Ψυχοπαθείς όσοι κάνουν παρέα με πρώην τους;

Mετά τον χωρισμό υπάρχει φιλία; Πολλοί είναι εκείνοι που το τολμούν και ισχυρίζονται ότι υπάρχει φιλία, ωστόσο, η επιστήμη τους διαψεύδει… Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη το να μείνεις φίλος με το πρώην κορίτσι σου είναι λάθος και όχι από ηθική πλευρά.

Ειδικοί του πανεπιστημίου Όκλαντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να μένετε φίλοι με την πρώην δεν είναι σημάδι ωριμότητας, αλλά πιθανή ένδειξη ψυχοπάθειας.

Οι ερευνητές Justin Mogilski και Lisa Welling ζήτησαν από 860 συμμετέχοντες, γυναίκες και άντρες, να απαριθμήσουν τα κίνητρά τους για να παραμείνουν σε φιλική σχέση με τους πρώην, ενώ τους πέρασαν από μία σειρά τεστ προκειμένου να καθορίσουν ποιος είχε χαρακτηριστικά σκοτεινής προσωπικότητας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι κρίθηκαν πως πληρούσαν τα «κριτήρια μιας σκοτεινής προσωπικότητας» ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με τους πρώην για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρήματα, πληροφορίες και σεξ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy