Έξι κόλπα για να σταματήσεις την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αντρών. Μάθε πώς μπορείς να σταματήσεις το φαινόμενο και να διατηρήσεις την κόμη σου πλούσια για περισσότερο καιρό.

Κάνε μασάζ

Ένας από τους λόγους που εμφανίζεται η τριχόπτωση είναι η έλλειψη οξυγόνου στο κεφάλι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μία φορά τη μέρα να χτενίζεσαι αρκετά έτσι ώστε να υπάρχει κυκλοφορία του αίματος. Με αυτόν τον τρόπο το αίμα φέρνει οξυγόνο στους θύλακες και διατηρεί την ανάπτυξη των τριχών.

Γάλα καρύδας

Τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που περιέχει το γάλα καρύδας είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της τρίχας. Μπορείς να το εφαρμόσεις τοπικά στο δέρμα της κεφαλής ή μπορείς να τα καταναλώσεις με μορφή τροφής ή ποτού.

Αυγά

Τα αυγά έχουν πρωτεΐνες και βοηθάνε την τρίχα να διατηρείται χοντρή. Μπορείς να χτυπήσεις μερικά αυγά για να δημιουργήσεις μια πάστα την οποία θα τρίψεις στο τριχωτό της κεφαλής. Άστο για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνεις.

Αντιοξειδωτικά

Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά. Οι τροφές που βοηθάνε ιδιαίτερα στην λήψη αντιοξειδωτικών είναι οι μπανάνες, το αβοκάντο, ο χυμός πορτοκάλι, ο χυμός λεμόνι και το μέλι. Μπορείς να τα εφαρμόσεις στο κεφάλι σου σαν μια σύντομη πλύση για να ενισχύσεις τα μαλλιά σου.

Μαύρο πιπέρι

Μπορείς να κάνεις μια μίξη γιαούρτι με λίγες κουταλιές του γλυκού μαύρο πιπέρι για να φτιάξεις μια πάστα μαλλιών. Ανακάτεψε τα 2 υλικά μαζί και έπειτα εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου. Μετά από λίγα λεπτά ξέπλυνε τα μαλλιά σου και στη συνέχεια πλύνε το κεφάλι σου με ένα πιο ήπιο σαμπουάν.

Ξύδι

Η πιτυρίδα μπορεί να φράξει τους θύλακες και τους πόρους καθιστώντας αδύνατη την ανάπτυξη της τρίχας. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να επιτρέπει στους θύλακες των μαλλιών να αναπτύξουν ξανά τρίχες. Επίσης, βοηθάει στην πρόληψη της πιτυρίδας.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy