Φάκελος Ουάρντα: Πως φτάσαμε στη σιωπηλή τιμωρία και στον αποκλεισμό του…

Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως οι σχέσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Αμρ Ουάρντα θα περνούσαν από χίλια κύματα, με τον Αιγύπτιο να καλείται τώρα να επιλέξει ποιο… δρόμο θα ακολουθήσει.

Από την μια ο Ρουμάνος τεχνικός που έχει δείξει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ότι βάζει πάνω από όλα την οικογενειακή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.Από την άλλη ο Αιγύπτιος με τον εγωισμό του, την αίσθηση, (για την οποία έχει και αποδείξεις από την βράβευση του για την περασμένη σεζόν) ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να παίζει σε κάθε παιχνίδι.


Ο Αιγύπτιος αντέδρασε όταν κατάλαβε πως δε θα είναι στην ενδεκάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ και  έμεινε εκτός αποστολής. Δεν έκανε κάτι τραβηγμένο, αλλά δεν έκρυψε και τη δυσφορία του. Αυτό ο Λουτσέσκου δεν θα μπορούσε να το ανεχθεί. Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε την επόμενη ημέρα στην προπόνηση των παικτών που δεν ήταν στη 18άδα ήταν αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον Ρουμάνο τεχνικό. Και μάλλον δικαιολογημένα, καθώς όλοι οι υπόλοιποι «κομμένοι» ήταν εκεί.

Η διαχείρισή του είναι θέμα του προπονητή, που αφενός δεν θέλει να τον στείλει για απολογία στη διοίκηση γιατί τα παραπτώματά του δεν είναι πολύ μεγάλα και προβλέπονται τιμωρίες από τους εσωτερικούς κανονισμούς.

Αλλά από την άλλη δε θέλει να ρισκάρει την ενότητα των αποδυτηρίων και έτσι σε πρώτη φάση ο Λουτσέσκου προχώρησε σε μια σιωπηρή τιμωρία ως πρώτη προειδοποίηση.

Θα προπονείται με την ομάδα, αλλά θα είναι εκτός ματς για μια εβδομάδα οπότε θα χάσει και τα παιχνίδια με τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Αν ο Ουάρντα δεν ενσωματωθεί στο γενικό πνεύμα και τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, δύσκολα θα μείνει στην ομάδα όσο καλός παίκτης και να είναι. Κι αυτό διότι κανείς δεν είναι πάνω από την ίδια την ομάδα και τους κανόνες της.

Και προφανώς δεν ήταν το πρώτο λάθος που έκανε ο Ουάρντα, αλλά υπάρχουν ορισμένα μαζεμένα από το καλοκαίρι που έκαναν τον Λουτσέσκου να πάρει κάποια προληπτικά μέτρα.

Για τον Ρουμάνο τεχνικό όμως και ένα προσωπικό στοίχημα διαχείρισης ο Αιγύπτιος γιατί ζήτησε να μείνει το καλοκαίρι και θα εξαντλήσει τα περιθώρια να τον εντάξει σωστά στο σύνολο, χωρίς όμως να διαταράξει τις ισορροπίες στην υπόλοιπη ομάδα.

Βέβαια μην ξεχνάμε, ότι πρόκειται για Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή και μάλιστα νεαρό, που έχει την δικά του κουλτούρα και τρόπο σκέψης και δράσης εκτός γηπέδου! Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι ανάλογα προβλήματα είχε αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και με τον Σικαμπάλα, που είχε έρθει σαν μεγάλο ταλέντο, αλλά και τον Σάμπρι που είχε έρθει το 1999, για να μην ξεχάσουμε τους αξέχαστους δίδυμους αδερφούς Ιμπραήμ και Χοσάμ Χασάν, που είχε φέρει το 1990 στον ΠΑΟΚ, ο συγχωρεμένος Βουλινός…Όλοι τους, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, ήθελαν έναν ειδικό τρόπο αντιμετώπισης και είχαν δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα, εξωαγωνιστικά!