Wednesday, April 17g-point.gr

Φλεβαράκης: «Έχουμε υποχρέωση να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο»

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» τόνισε πως έβγαλε συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών του, ενόψει της πρεμιέρας της Basket League και στάθηκε στο παιχνίδι του Ιωνικού με τα πολλά τρίποντα. Θεωρεί πως θέλουν δουλειά σε άμυνα και επίθεση και θα γίνει στο τουρνουά στη Βουλγαρία, αναφέρθηκε στην απόδοση των Λιούις και Σμιθ και περιμένει την ανταπόκριση του κόσμου με τα εισιτήρια διαρκείας.

Αναλυτικά: «Εμείς θέλαμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα από το συγκεκριμένο φιλικό, το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα. Η νίκη, όμως, είναι πάντα νίκη και, μάλιστα, απέναντι σε μία ομάδα πιο έτοιμη που παίζει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, κάτι που φαίνεται από τα πολλά τρίποντα που επιχείρησε.

Κάποιες φορές αυτό το στιλ με τα γρήγορα τρίποντα είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να αλλάξει την άμυνά μας, ειδικά κοντά στο καλάθι. Στο πρώτο ημίχρονο, σούταραν με 60% στα δίποντα, όμως στο δεύτερο έβαλαν μόνο τρία δίποντα. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας είναι να παλεύει σε κάθε φάση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το έχουν καταλάβει τα παιδιά και το έχουν δείξει.

Ήταν το τέταρτο παιχνίδι μας και σε όλα είμαστε σε ψηλά σκορ. Τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Στην επίθεση το ‘διάβασμα’ και στην άμυνα το να ελέγξουμε την άμυνα στην μπάλα, γιατί κάνουμε λάθη σε εύκολες καταστάσεις και μπαίνουμε σε θέση ανισορροπίας. Είναι θέμα δουλειάς, όμως, και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Μπορούμε, όμως, να βελτιωθούμε και στις δύο πλευρές.

Κάποια παιδιά έχουν συνηθίζει να παίζουν περισσότερο με το ένστικτο και προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία με το ‘διάβασμα’ του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε και κρατάμε το χαρακτήρα, αλλά και το ότι είδαμε τον Βαγγέλη Μαργαρίτη στην ομάδα. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε».

Για τον βαθμό ετοιμότητας μέχρι την πρεμιέρα: «Κάθε μέρα λειτουργεί υπέρ μας. Έχουμε το ταξίδι στη Βουλγαρία και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο που μπορούμε, αφού είμαστε ομάδα 15 ημερών. Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά, αλλά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτήν την περίοδο».

Για το ένστικτο και το «διάβασμα» του παιχνιδιού: «Χρειάζεται χρόνο. Όταν τα παιδιά αισθανθούν καλύτερα τόσο σωματικά, όσο και ενεργειακά, θα δούμε βελτίωση. Χρειάζονται, όμως, χρόνο, γιατί έχουν έρθει σε ομάδα με διαφορετικές απαιτήσεις, όπου θα πρέπει να πάρουν γρήγορα σωστές αποφάσεις. Αυτό θέλει χρόνο. Το γεγονός, όμως, ότι δείχνουν τη διάθεση να το κάνουν και έχουν πειστεί ότι αυτό θα μας βοηθήσει, μας ικανοποιεί. Για να είμαστε ειλικρινείς πιο νευραλγική θέση είναι το “1”, αλλά και το “4” τώρα με την είσοδο του Μαργαρίτη. Αυτές οι δύο θέσεις πρέπει να ‘διαβάζουν’ πρωτίστως σωστά το παιχνίδι».

Για τον JeQuan Lewis: «Είναι βασικό το θέμα της οργάνωσης από τον Lewis όπως και η εκτέλεση, όμως. Είναι σε διαδικασία εξέλιξης για να βρούμε πως χωρίς να χάσουν κάποια παιδιά την αποτελεσματικότητα που προκύπτει από το ένστικτο, να βρει και το σωστό ‘διάβασμα’».

Για τον Adam Smith: «Είναι σκόρερ, αλλά παίρνει πολλές φορές και το ρόλο του άσου. Θέλω να ‘διαβάσει’ καλύτερα κι αυτός το παιχνίδι, αλλά αυτό κυρίως ισχύει για τον Lewis. Έχουμε τη λογική του Απόλλωνα Τσόχλα, οπότε από τους υπόλοιπους μπορούμε να πάρουμε και το ένστικτο».

Για την πορεία των εισιτηρίων διαρκείας: «Ο κόσμος συναισθάνεται τη δύσκολη στιγμή και την προσπάθεια που κάνει να δημιουργήσει κάτι ανταγωνιστικό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να είμαστε εδώ. Ο κόσμος θα είναι το σημαντικότερο ‘όπλο’ μας και ελπίζω να είναι στο γήπεδο, γιατί τα παιδιά δεν τον έχουν δει ακόμη.

Ξέρουν για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και πιστεύουμε ότι θα τον δούμε σύντομα. Τον κόσμο, όμως, τον αναγκάζεις εσύ να έρθει. Η προδιάθεση είναι θετική, αλλά επειδή την έχω ζήσει και με κόσμο και χωρίς κόσμο, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Να τον φέρουμε να δει την προσπάθεια των παιδιών που το χρειάζεται, όπως νομίζω το χρειάζεται μετά από χρόνια και ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

G Point