Για να μην σε προδώσει ποτέ η μασχάλη σου…

Mάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα προϊόντα που βάζεις στη μασχάλη σου.

Η στάμπα του ιδρώτα οφείλει την ύπαρξής της στο πιο διαδεδομένο συστατικό των αντιιδρωτικών που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο: τα συστατικά που έχουν ως βάση το αλουμίνιο. Για την ακρίβεια, το αλουμίνιο περιέχει άλατα τα οποία σφίγγουν τους πόρους του δέρματος και μειώνουν την παραγωγή του ιδρώτα μέχρι και 80%. Την ίδια στιγμή, τσακίζει και οποιοδήποτε είδους βακτήριο έχει κατασκηνώσει στη μασχάλη σου και ευθύνεται για την κακοσμία.

Τα αντιιδρωτικά, περιέχουν αλουμίνιο. Από την άλλη τα αποσμητικά κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά χρησιμοποιούν το αλκοόλ που περιέχουν για να αντιμετωπίζουν τον ανεπιθύμητο ιδρώτα. Για καλό του δέρματός σου, φρόντισε να προτιμάς τα αποσμητικά χωρίς αλκοόλ.

Η καλύτερη λύση, είναι να το βάζεις το βράδυ πριν κοιμηθείς. Φρόντισε απλά να έχεις χαλαρώσει με ένα ντουζάκι για να καθαρίσεις την περιοχή. Ο περισσότερος κόσμος τα βάζει πρωί και την πατάει, καθότι αυτή η στάμπα με ιδρώτα βγαίνει πιο γρήγορα λόγω της έντασης της ημέρας. Αν είσαι πρωινός τύπος λοιπόν, κάνε την εφαρμογή από το βράδυ.

Υπάρχουν βιολογικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις δουλίτσα, όπως η αλόη και τα αιθέρια έλαια. Δεν περιέχουν αλουμίνιο, αλκοόλ και προπυλενογλυκόλη, και συνηθίζουν να είναι πιο φυσικά για το δέρμα χωρίς να δημιουργούν ερεθισμούς.