Για τις ιδιαίτερες συνθήκες με τις οποίες προετοιμάστηκε ο ΠΑΟΚ μίλησε ο Παπαθεοδώρου

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / Ёϊ - Eʠ (֙ԏÑVɁ: ̏ԉύ ԅL)

Στις διαφορές με τις οποίες προετοιμάστηκαν οι δύο ομάδες στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη της ΑΕΚ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου έκανε λόγο για την «αντικανονικότητα» που υπάρχει στην ομάδα του, που έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη «κανονικότητα» που υφίσταται στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«H ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Ήλεγξε δύο κρίσιμους τομείς. Τα ριμπάουντ και κυρίως να τρέξει καλά στο γήπεδο. Το ξέραμε, θέλαμε να την περιορίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δύσκολο για μας να επιστρέψουμε γιατί το σκορ πήγε σε πολύ μεγάλη διαφορά άνω των 20 πόντων. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά ξεκινήσαμε στο 3ο δεκάλεπτο επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη. Η ΑΕΚ βρήκε εύκολους πόντους μέσα στη ρακέτα κι αυτό ήταν το κλειδί γι’ αυτήν. Ξέραμε τα στοιχεία της, αλλά δεν την περιορίσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Ακολουθεί ένα άλλο παιχνίδι, πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Για το ότι δεν σκόραραν Χάτσερ και Γκος: «Η ομάδα μπορεί να αντέξει αν δεν σκοράρουν, αλλά όχι αν δεν παίξει καλή άμυνα. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα γιατί δεν σκόραραν αλλά γιατί δεχθήκαμε 85 πόντους. Το αν επηρέασε η κατάσταση των προηγούμενων ημερών… Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και η αντικανονικότητα που είχαμε εμείς δεν κερδίζει την κανονικότητα που έχει η ΑΕΚ. Η αντικανονικότητα δεν είναι μια εβδομάδα αλλά τουλάχιστον δύο μήνες. Απλά με αυταπάρνηση κρύβουμε προβλήματα. Όταν όμως παίζουμε παιχνίδια υψηλής απαίτησης, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, ούτε πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι κανονικός».

Για το αν κάκιστο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δικαιολογείται από τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας: «Όλα τα παιδιά ήξεραν την απαίτηση του αγώνα, ήθελε χαρακτήρα και θεωρώ ότι η ομάδα είχε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πατάς όμως έναν διακόπτη. Το μπάσκετ είναι άθλημα προπόνησης, συνέχειας, συνέπειας. Η μία ομάδα τα έχει και η άλλη όχι. Δεν εξηγείται εξ ολοκλήρου. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει δύο μεγάλες δυνατότητες. Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και το επιθετικό ριμπάουντ. Ο Χάντερ είχε πέντε επιθετικά στο δεκάλεπτο και είχαμε δεχθεί εννιά πόντους στο transition. Η πνευματική ετοιμότητα έρχεται μέσα από την προπόνηση, την επανάληψη και τη συγκέντρωση. Όταν 15 ημέρες δεν κάνεις προπόνηση και ασχολείσαι με άλλα και δύο μήνες δεν κάνεις αυτά που πρέπει για να προετοιμαστείς για τους 16 του BCL… Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, επέστρεψαν, μείωσαν τη διαφορά αλλά μας στοίχισε πολύ το ξεκίνημά μας. Με τον Χολαργό είχαμε μια κακή 4η περίοδο. Αυτά τα νεκρά διαστήματα τα πληρώνεις στο υψηλό επίπεδο».

Για τον δεύτερο αγώνα: «Έχουμε λίγες προπονήσεις μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε ξανά να επανέλθουμε σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά τη συγκέντρωση και τον ρυθμό μας. Όσο υπάρχουν οι πιθανότητες θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».