Γκαρσία: «Έχουν τον ΠΑΟΚ στο αίμα τους»

Ο μεγάλος Πάμπλο Γκαρσία υποκλίθηκε στα παιδιά του, τα οποία κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Υποδομών Κ19. Ο Ουρουγουανός μίλησε για παιδιά που έχουν στο αίμα τους τον ΠΑΟΚ…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πάμπλο Γκαρσία:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά δούλεψαν δυνατά. Πλέον είναι πιο μεγάλοι και πιο έτοιμοι. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια γιατί δεν είναι λίγο να είναι πρωταθλητές τόσο νωρίς. Μπορούσαμε να νικήσουμε και στα ευρωπαϊκά γιατί έχουμε καλή ομάδα!»

Για τις διαφορές της φετινής κατάκτησης με την περσινή: «Είχαμε πιο μικρά παιδιά φέτος. Άφησα κάποια παιδιά πιο μεγάλα λίγο εκτός γιατί στις πιο μικρές ηλικίες έχουμε καλύτερους παίκτες. Δουλέψαμε πολύ! Κάποιοι από αυτούς θέλανε 5 μήνες για να είναι έτοιμοι. Κάναμε πολύ καλή και δυνατή δουλειά. Φέτος το πήραμε πιο άνετα είχαμε περισσότερη εμπειρία, οι παίκτες ήταν πιο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Θέλουν να παίξουν μπάλα και αυτό είναι πιο σημαντικό. Όλα αυτά τα παιδιά είναι από μικρά οπαδοί του ΠΑΟΚ. Έχουν τον ΠΑΟΚ στο αίμα τους από μικρά. Το ποδόσφαιρο είναι νίκη και πάντα πρέπει να κερδίζουμε, αλλά με ωραίο τρόπο».

Για το αν αυτά τα παιδιά θα παίξουν στην πρώτη ομάδα: «Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δύσκολα γίνεται αυτό. Στις ξένες χώρες υπάρχουν πρωταθλήματα Κ23. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να παίξουν στην πρώτη ομάδα, αλλά πρέπει να τα στηρίξει ο προπονητής. Έχω άγχος για αυτά τα παιδιά θέλω να πάνε καλά και να τα προσέχουν. Πρέπει να κάνουμε ανάλυση ποιος πρέπει να μείνει, ποιος πρέπει να πάει δανεικός. Δεν ξέρω ποια παιδιά θα πάνε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Εμείς δουλεύουμε δυνατά την φυσική κατάσταση και όλα καλά».

Για τον αγώνα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και τη φετινή της πορεία: «Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχουμε την οικογένεια Σαββίδη που βοηθά τον ΠΑΟΚ, αλλά και πολύ κόσμο. Θα κερδίσουμε και σήμερα και οι άλλοι δεν νομίζω να κερδίσουν».

Για το μέλλον του: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τόσο στο μυαλό μου το μέλλον. Κοιτάω κάθε μέρα ξεχωριστά η ζωή είναι μια βόλτα και δεν ξέρεις αν θα ζεις αύριο. Μου αρέσει εδώ με τα παιδιά, αυτές οι ηλικίες είναι ωραίες. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο».