Γουστάρεις ξυρισμένο κεφάλι; Κάν’ το μόνος με 5 απλά βήματα

Αν είσαι από εκείνους που βλέπουν το τριχωτό της κεφαλής τους να μειώνεται μέρα με την ημέρα και δεν ξέρεις τι να κάνεις, τόλμησε να ξυρίσεις το κεφάλι σου, να αποκτήσεις στιλ και να γίνεις πιο επιθυμητός στο γυναικείο φύλλο. 

Το τολμούν όλοι οι σταρς του Χόλιγουντ και ρίχνουν τις ωραιότερες γυναίκες. Γιατί να μην ακολουθήσεις το παράδειγμά τους;

Ιδού τα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να ξυρίσεις το κεφάλι μόνος σου.

1ο βήμα

Για να έχεις ένα πιο αποτελεσματικό ξύρισμα καλό είναι να κάνεις ένα ντους με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι και να μαλακώσουν οι τρίχες σου. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις μία ζεστή πετσέτα στο κεφάλι σου για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά, πάρε την ξυριστική σου μηχανή, βάλε την πιο μεγάλη σκάλα και κόψε τα μαλλιά σου με την αντίθετη φορά της τρίχας, ώστε να γίνει αρκετά κοντή η τρίχα αλλά να προεξέχει ακόμη από το κρανίο σου. Το μήκος της τρίχας μπορεί να είναι περίπου μισό εκατοστό.

2ο βήμα

Μετά πάρε τον αφρό ξυρίσματος και κάλυψε λοιπόν το τριχωτό της κεφαλής σου. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε λάδι. Ύστερα, ξεκίνα να ξυρίζεις το κεφάλι από το σημείο που τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, δηλαδή από μπροστά προς τα πίσω. Κάνε πρώτα το μπροστινό πρώτο, στη συνέχεια τα πλαϊνά και έπειτα το πίσω μέρος.

3ο βήμα

Κράτα το κεφάλι και το ξυραφάκι σου βρεγμένα καθ’ όλη τη διάρκεια του ξυρίσματος και πρόσθεσε όσο αφρό ή λάδι  χρειαστεί. Ίσως χρειαστεί επίσης να αλλάξετε τη λεπίδα του ξυραφιού σου. Μην ξεχάσεις όμως να χρησιμοποιήσεις έναν καθρέφτη για το πίσω μέρος ώστε να βλέπεις αν το έχεις ξυρίσει σωστά!

4ο βήμα

Όταν τελειώσεις και με την δεύτερη φορά έλεγξε με το χέρι σου για να είσαι σίγουρος ότι έχεις ξυριστεί καλά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις στα σημεία στα τυχόν βαθουλώματα που έχει το κεφάλι σου, γιατί εκεί οι τρίχες είναι πιο επίμονες και δυσκολεύουν το ξύρισμα.

5ο βήμα

Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία, κάνε ένα ντουζάκι με κρύο νερό για να διώξεις όλες τις κομμένες τρίχες που έχουν μείνει στο κεφάλι σου και έπειτα βάλε μια ενυδατική κρέμα. Θα πρέπει όμως να αποφύγεις τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, διότι μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy