Η απάντηση τουDocumento στον Μαρινάκη

Με αιχμηρό τρόπο απάντησαν Κώστας Βαξεβάνης και Documento στην «επίθεση» που τους έκανε σήμερα το πρωί ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Nωρίτερα σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε «επιτεθεί» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές μεθοδεύσεις, όπως η νέα στοχοποίησή μου».

Πριν από λίγο, λοιπόν, ο εκδότης της εφημερίδας Documento’ αιχμηρό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως δεν πρόκειται να φοβηθεί τους «Βαγγελομητσοτάκηδες» και την «Κόζα Νόστρα», αναφέροντας παράλληλα πως «Για οτιδήποτε συμβεί στον εκδότη ή τους δημοσιογράφους του Documento, θεωρούμε αυτόν και μόνο αυτόν υπεύθυνο».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο κείμενο:

«Από το βράδυ της Πέμπτης που δημοσιοποιήθηκε το τρέιλερ με το πρώτο θέμα του Documento, το site και τα social media της εφημερίδας δέχθηκαν δεκάδες σχόλια διάφορων τύπων που υπόσχονταν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μας «τακτοποιήσει», θα μας «φτιάξει» θα «μας ανασκολοπήσει» και άλλα πολλά.

Συμπτωματικά τα προφίλ των συγκεκριμένων λεβεντοανώνυμων αναρτούσαν και αναπαρήγαγαν ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, του Μαρινάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές αυτές οι συμπτώσεις ακριβώς γιατί η αποκάλυψη του Documento είναι πως ο κύκλος, η αυλή και οι φίλοι του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν επικίνδυνη σχέση με δράστες σοβαρών εγκλημάτων. Είτε πρόκειται για τους ναρκέμπορους του Noor 1, είτε για αυτούς που επιχείρησαν σύμφωνα με την Εισαγγελία να σκοτώσουν τον διαιτητή Τζήλο, έχουν μια συμπάθεια και συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους του Μαρινάκη. Ο ίδιος ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρινάκη ο οποίος είναι υπόδικος για το Noor 1 , επικοινωνεί με τα άγνωστα «πακιστανικά τηλέφωνα» αυτών που χτύπησαν τον Τζήλο. Το ίδιο κάνει ο φρουρός του τον οποίο με τη σειρά του συναντάμε σε ένα άλλο έγκλημα, της απαγωγής με απειλή όπλου του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού, μιλά επίσης με τους δράστες της απόπειρας κατά του Τζήλου στα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση.

Όλα αυτά δεν είναι ανακαλύψεις δικές μας αλλά των ανακριτικών αρχών. Δημιουργείται λοιπόν η εικόνα πως γύρω γύρω υπάρχει το έγκλημα και στη μέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος παλεύει με τη συνωμοσία των συμπτώσεων. Αν ο ίδιος σχετίζεται με το έγκλημα, αυτό θα το δείξει η πορεία, αλλά αυτή τη στιγμή ως δημόσιο πρόσωπο και όχι ως αρχηγός χουλιγκάνων, οφείλει να απαντήσει για τις σχέσεις του με όλο αυτό τον εσμό.

Η Κόζα Νόστρα που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα δεν μας φοβίζει και γι’ αυτό άλλωστε είμαστε οι μόνοι που δημοσιεύουμε όσα οι άλλοι αποσιωπούν. Δεν μας φοβίζει ούτε η Κόζα Μόστρα των επιθέσεων που αναλαμβάνουν να κάνουν υπάλληλοι και υπαλληλίσκοι καθώς και αγγελιοφόροι κακών επερχόμενων. Τις απειλές εναντίον του Τζήλου είχαν αναλάβει να μεταφέρουν δημόσια δύο «παρουσιαστές» του Ολυμπιακού-Μαρινάκη που προμήνυαν ότι θα του συμβούν «τροχαία ατυχήματα». Τις απειλές εναντίον μας μεταφέρει (οποία τιμή) ο ίδιος.

Δεν φοβόμαστε τον κύριο Μαρινάκη, όπως δεν φοβηθήκαμε πολλούς άλλους. Το σύστημα βαγγελομητσοτάκη έχει προαναγγείλει αρκετές φορές την καταστροφή μας, αλλά καταλήγει να κλαψουρίζει για στοχοποίηση και επιθέσεις προσπαθώντας να ενοχοποιήσει στα μάτια της κοινής γνώμης τη δημοσιογραφία και την αποκάλυψη. Ο κύριος Μαρινάκης έχει τόσα Μέσα να απαντήσει για την ουσία όσων γράφονται γι αυτόν, γιατί επιλέγει χαρακτηρισμούς και απειλές; Γιατί εμφανίζεται τόσο εκνευρισμένος και αδύναμος όταν απομακρύνεται από την οποιαδήποτε προστασία του;

Δυστυχώς γι’ αυτόν δεν είμαστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ για να καθαρίσει τα πράγματα με μία χορηγία. Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία ως τώρα δεν φαίνεται να του είναι καθόλου συμπαθής. Αλλά έχουμε δύο απορίες. Θα αναζητήσει πρώτα «δικό του εισαγγελέα» όπως έλεγε στο τηλέφωνο με τον δικηγόρο του; Και θα καταφύγει στην Εισαγγελία της Αθήνας ή θα επιλέξει και πάλι μήνυση και αγωγή να κατατεθούν στην Εισαγγελία Πειραιά την οποία για κάποιο λόγο φαίνεται να προτιμά;

Οι παρέες του κυρίου Μαρινάκη, αλλά και η σχέση που του αποδίδει η Δικαιοσύνη με εγκλήματα, μας αναγκάζουν να δηλώσουμε δημόσια πως οτιδήποτε συμβεί στον εκδότη ή τους δημοσιογράφους του Documento, θεωρούμε αυτόν και μόνο αυτόν υπεύθυνο

ΥΓ Με τόσα λεφτά που δίνει ο Μαρινάκης σε γραφιάδες για να του κάνουν τη δουλειά καλό θα ήταν να βρει και κάποιον να γράφει σε καλύτερα ελληνικά και όχι στη μορφή που ο ίδιος κατανοεί.»

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy