Η επίσημη ανακοίνωση της ποινής του Ολυμπιακού και το χρηματικό πρόστιμο

 

Ο αθλητικός δικαστής της Super League ανακοίνωσε την απόφαση του για τα γεγονότα μετά το τέλος του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ για την 20η αγωνιστική της Super League, που είναι ένα μεγάλο σοκ για τον Ολυμπιακό καθώς πέρα από την τιμωρία της έδρας και το χρηματικό πρόστιμο του επεβλήθη και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της SL:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.»