Οι επιστήμονες εξηγούν για είμαστε άπιστοι!

Σύμφωνα με έρευνα του Journal of Sex Research, το βασικό πρόβλημα στις σχέσεις είναι η έλλειψη αγάπης που νιώθουν οι άνθρωποι από το σύντροφό τους. Έτσι, καταλήγουν να την αναζητήσουν ζητήσουν αλλού.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 500 ατόμων και οι συμμετέχοντες έχουν υπάρχει άπιστοι στο παρελθόν. Όταν ρωτήθηκαν γιατί, το 77% απάντησε ότι η αιτία που ήταν άπιστοι ήταν η «έλλειψη αγάπης».

Κορυφαίοι λόγοι ήταν ακόμα η αναζήτηση περισσότερων σεξουαλικών συντρόφων (74%), η παραμέληση από το σύντροφό τους (70%), η κατανάλωση αλκοόλ ή η έλλειψη διαύγειας (70%), η βούλησή τους να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους (57%), ο θυμός (43%) και το γεγονός ότι ένιωθαν μη ελκυστικοί (41%). Ωστόσο, υπήρχε και 1/3 των ερωτηθέντων που παραδέχθηκαν ότι υπήρξαν άπιστοι καθαρά επειδή ήθελαν να κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άντρες είναι πιο πιθανό να είναι άπιστοι για να έχουν ποικιλία ερωτικών συντρόφων και λόγω καταστάσεων. Αντίθετα, οι γυναίκες πρωτίστως είναι άπιστες επειδή νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τις αγνοεί και ότι δεν εισπράττουν αγάπη από το άλλο τους μισό.