Η ιστορία του ΠΑΟΚ με τα μάτια του μικρού μας φίλου Στέλιου (βιντεο)

 

Ο φίλος του σαιτ  G-Point.gr  Στέλιος Τσαλκίδης 15 ετων  έφτιαξε ένα υπέροχο βίντεο με όλη την ιστορία της αγαπημένης του ομάδα τον ΠΑΟΚ ,αφού ήταν και για εργασία για το σχολειό του.

 

 

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εργασία του Στέλιου. Εμείς πάντως τον βαθμολογήσαμε με 20΄.

 

Ονομάζομαι Στέλιος Τσακλίδης, είμαι 15 χρονών και φοιτώ στην Γ’ Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.  Στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας, ο καθηγητής μάς ανέθεσε να δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα της επιλογής μας. Επειδή λοιπόν εγώ είμαι «ΠΑΟΚΑΡΑ», το θέμα που επέλεξα όπως καταλαβαίνετε είναι ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ. Έτσι, έψαξα το ιστορικό αρχείο του ΠΑΟΚ και έφτιαξα ένα βίντεο.

 

Όπως αναφέρω και στο βίντεο στις 20 Απριλίου 1926 το πρωτοδικείο με την υπ’ αριθμόν 822 απόφαση αποφασίζει επίσημα την ίδρυση του ΠΑΟΚ.  Επόμενο βήμα για την πορεία του συλλόγου ήταν η ανέγερση ενός σταδίου για να φιλοξενήσει την ομάδα . Στις 12 Δεκεμβρίου 1929 τοποθετήθηκε το πρώτο λιθαράκι για την οικοδόμηση του σταδίου στο χώρο του Σιντριβανίου. Η πρώτη σέντρα έγινε σε ένα φιλικό αγώνα ενάντια στον Ηρακλή, με τελικό σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Όμως στην πορεία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αγόρασε την έκταση των οχτώ στρεμμάτων γης πάνω στα οποία ήταν χτισμένο το γήπεδο του Σιντριβανίου, και έτσι ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να αναζητήσει νέα στέγη. Ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Γεώργιος Θέμελης παραχώρησε στην ομάδα 30.000 στρέμματα με σχετική απόφαση στις 11 Μαΐου 1957 . Το συνολικό κόστος για την ανέγερση του νέου σταδίου ανήλθε στις 6.000.000 δραχμές. Έτσι ο ΠΑΟΚ «μετακόμισε» και τα εγκαίνια του καινούριου «σπιτιού» του έγιναν  στις 6 Σεπτεμβρίου 1959.

 

Το πρώτο έμβλημα του συλλόγου ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και πάνω σε κάθε φύλλο ήταν χαραγμένο με κεφαλαία γράμματα η λέξη ΠΑΟΚ. Με το πέρασμα των ετών το σήμα της ομάδας εξελίχθηκε στο σήμα που γνωρίζουμε όλοι μας σήμερα.

 

Τον Αύγουστο του 2012 το πλειοψηφικό πακέτο του συλλόγου μεταβιβάστηκε στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αποφάσισε να κάνει τον ΠΑΟΚ την μεγαλύτερη ομάδα στην επικράτεια. Στα 8 χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο  έφερε στην ομάδα ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Pablo Garcia, ο Adelinho Vieirinha, ο Zlatan Muslimovic, o Facundo Pereyra, o Josip Misic, o Miroslav Stoch και Έλληνες παίκτες όπως ο Κλάους, ο Γιαννούλης και τόσοι άλλοι, και προπονητές όπως ο  Vladan Ivic, o Razvan Lucescu και ο σημερινός Abel Ferreira. Με την βοήθεια όλων των παραπάνω, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει τίτλους, όπως 3 κύπελλα και 1 πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα όμως της όλης προσπάθειας και επιβράβευσης των προσδοκιών και ενεργειών του προέδρου, την κατάκτηση του «double» την σεζόν 2018-2019, όντας αήττητος. Την χρονιά αυτή μοναδικές φάσεις και γκολ δημιουργήθηκαν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ,που θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στην μνήμη όλων των φιλάθλων του.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy