Η Μαρσέιγ, ο Λημνιός και τα 15 εκατομμύρια

Το όνομα του Δημήτρη Λημνιού, παίζει σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, σε διάφορες λίστες ευρωπαϊκών ομάδων. Ανασταλτικός παράγοντας για το γεγονός πως μέχρι στιγμής αυτό το συνεχές τσεκάρισμα της προόδου του και της παρακολούθησης του, το ότι ποτέ στην καριέρα του ο διεθνής εξτρέμ του Δικεφάλου δεν κατάφερε να εμπλουτίσει τις (συνήθως γεμάτες) σεζόν του με γκολ και ασίστ, δεδομένα απαραίτητα για έναν ποδοσφαιριστή της θέσης του προκειμένου να μπει, δυνατά, στο παζάρι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ενδιαφέρον δεν υφίσταται. Ισα ίσα. Σημερινό δημοσίευμα στη Γαλλία προσθέτει τη Μαρσέιγ στην μακρά λίστα των ομάδων που παρακολουθούν τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2021, ενώ μετά την αναπροσαρμογή που έκανε σε αυτό το περασμένο καλοκαίρι, υφίσταται ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Πόση αλήθεια υπάρχει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και κατά πόσον αυτό μπορεί να αποτελέσει προάγγελο μιας κίνησης των Φωκαών για τον Λημνιό; Μοιάζει, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δύσκολο. Η Μαρσέιγ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, της έχει επιβληθεί εξ αυτών τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ, η οποία και την υποχρεώνει να έχει δεδομένο αριθμό ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της και σαφείς μεταγραφικούς περιορισμούς.

Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα μεγάλα αστέρια της ομάδας του Αντρε Βίλας-Μπόας έχουν μπει στο «σφυρί», προκειμένου η… εκποίηση τους να φέρει το απαιτούμενο ρευστό για να κινηθεί ο γαλλικός σύλλογος στο μεταγραφικό παζάρι. Κίνηση που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα (και είναι απολύτως λογικό, αφού γνωρίζοντας τα προβλήματα της Μαρσέιγ, όσοι ενδιαφέρονται για ποδοσφαιριστές της περιμένουν το… βαθύ καλοκαίρι για να προχωρήσουν σε προτάσεις).

Συνεπώς, έτσι κι αλλιώς τη δεδομένη στιγμή, η Μαρσέιγ δεν έχει τα χρήματα που θα της επιτρέψουν να κινηθεί μεταγραφικά, ενώ εκτός των υπολοίπων, πέραν ενός θετικού report που μπορεί να υπάρχει για τον Λημνιό, δεν έχει και κάτι περισσότερο για τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος πάντως δεν ανήκει και στην κατηγορία των «υπό παραχώρηση» ποδοσφαιριστών από τον «Δικέφαλο».