IBAN ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ο αναμορφωτής και σωτήρας του ΠΑΟΚ! (VIDEO)

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σήμερα (27/3) τα γενέθλιά του. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959, οπότε σήμερα κλείνει τα 60 του χρόνια, ενώ το προσεχές καλοκαίρι θα κλείσει 7 χρόνια στον Δικέφαλο, καθώς έγινε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2012.

Έως τώρα έχει βάλει πάνω από 110 εκ. ευρώ στον Δικέφαλο και εκτός των άλλων έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την ανέγερση της Νέας Τούμπας!

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο Ιβάν Σαββίδης, Έλληνας στην καταγωγή, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο ελληνικό χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας και ήταν το όγδοο παιδί στην εργατική οικογένειά του. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Ντενίσοβσκαγια της περιοχής Μαρτίνοβσκ, της περιφέρειας Ροστόβ κατετάγη στο Σοβιετικό Στρατό, από όπου αποστρατεύθηκε με το βαθμό του λοχία.

Το 1980 άρχισε να εργάζεται στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον.

Το 1988 αποφοίτησε από το Ίνστιτούτο Εθνικής Οικονομίας του Ροστόφ, από το τμήμα Logistics.

Το 1993 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής της εταιρίας «Ντονσκόι Ταμπάκ».

Το 1998 άρχισε την πολιτική του δραστηριότητα. Μέχρι το 2003 ήταν βουλευτής της Νομοθετικής Βουλής της Περιφέρειας του Ροστόφ.

Το 2003 εκλέχτηκε βουλευτής στη Ρωσική Δούμα. Από τον Απρίλιο του 2004 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού και Φόρων της Ρωσίας. Το 2007 επανεκλέχθηκε βουλευτής στη Ρωσική Δούμα, όπου υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, στην οποία ήταν συντονιστής των σχέσεων με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήταν και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ρωσολευκορωσικής Ένωσης, και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Από το 2012, ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολυτομεακού ομίλου επιχειρήσεων «Agrocom», που ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2004.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα, είναι Προέδρος της Εθνο-Πολιτιστικής Ομοσπονδίας των Ελλήνων της Ρωσίας και Συντονιστής της ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών πρώην ΕΣΣΔ.

Από το 2012 είναι μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το 2013 για τον ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων και την προσφορά στον ελληνικό λαό, στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Παγκόσμια Ορθοδοξία, καθώς και για την ενεργό κοινωνική και φιλανθρωπική δράση στον κ. Ιβάν Σαββίδη απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου Έλληνα πολίτη.

Τι απάντησε (και στα ποντιακά) ο Έλληνας επιχειρηματίας σε όσους του καταλογίζουν ότι είναι «φιλοξενούμενος» στην Ελλάδα. Μιλά μετά τη συνάντηση των ομάδων της Super League (8/3/2016)

Στις 12 Μαΐου 2015 πλήρωσε όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο καταβάλλοντας σχεδόν 11 εκ. ευρώ!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο υλοποιεί προγράμματα που αποσκοπούν στην πνευματική αναγέννηση και αποκατάσταση των ορθόδοξων κειμηλίων, δημιουργική ανάπτυξη της νεολαίας, προώθηση υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς και πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά και ερευνητικά έργα. Ο συνολικός όγκος των φιλανθρωπικών προσφορών είναι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

ΔΗΛΩΣΗ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ (Βίντεο στη Βουλή)

Για τα επιτεύγματα στις δημόσιες, κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, καθώς και για τη συμβολή του στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης έχει τιμηθεί με πολλά κρατικά βραβεία όπως το παράσημο «Για την προσφορά προς την Πατρίδα» ΙΙ βαθμού, Παράσημο Τιμής της Ρωσίας, παράσημο «Για τη μεγάλη προσφορά προς τη Πατρίδα» IV βαθμού, μετάλλιο «Για την προσφορά» στο έργο της αναγέννησης των Κοζάκων του Ντον, παράσημα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έπαινοι από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Περιφερειάρχη της περιφέρειας του Ροστόφ και το δήμαρχο του Ροστόφ στον Ντον.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων, έχει δημοσιεύσει 10 επιστημονικές εργασίες για marketing και logistics. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς, τον Γιώργο και τον Νίκο.

Το μίνι αφιέρωμα – βιογραφικό για τον Ιβάν Σαββίδη που προβλήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης κατά την επίσκεψη του. Σκηνοθετική επιμέλεια, editing και προσαρμογή κειμένων: Τρύφωνας Δ. Ζήσης. Εκφώνηση : Τρύφωνας Δ. Ζήσης. Παραγωγή : REC PRODUCTIONS 2015. Χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα ivansavvidis.gr και από διάφορα δημοσιογραφικά sites.

 

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του “Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδης”, εγκαινιάστηκε χθες η επώνυμη έδρα Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Η νεοσύστατη έδρα εντάσσεται ακαδημαϊκά στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ τα μαθήματα είναι ανοικτά ως μαθήματα ελεύθερης επιλογής σε όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Κατσιάνης Κάμερα: Νίκος Μεκερίδης Μοντάζ: Αλεξάνδρα Νικολούδη Μιλούν: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΚΑΣ(Πρύτανης ΑΠΘ), ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ(Ιδρυτής και Πρόεδρος Φιλανθρωπικού Ιδρύματος “ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ”), ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΙΛΙΑΡΗ(Πρόεδρος Τμ. Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας)

 

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης!